30. lokakuuta 2012

Yle Radio Suomen geeni-ilta 30.10

Tänään jatkuu Yle Radio Suomen teemaillat ja aiheena tällä kertaa on geenimuuntelu:

Geeni-ilta

 

 Radio Suomessa tiistaina 30.10.2012 klo 18:03-20:00 
Kasvien geneettinen muuntelu ihastuttaa, vihastuttaa ja pelottaa. Euroopassa muuntelu on ollut vastatuulessa mutta muunneltua soijaa ja maissia viljellään yleisesti esimerkiksi Yhdysvalloissa. 

Miksi kasvien perintötekijöitä muunnellaan? Ovatko muunnellut kasvit vaarallisia ympäristölle? Onko suomalaisessa ruokapöydässä jo geneettisesti muunneltua soijaa ja maissia? Miten muuntelua valvotaan? Teemaillassa tehdään selvää kasvien geenimuuntelusta. 

Asiantuntijoina ovat kaupallinen neuvos Leena Mannonen maa- ja metsätalousministeriöstä, professori Teemu Teeri Helsingin yliopistosta ja Geenitekniikan lautakunnan pääsihteeri, neuvotteleva virkamies Kirsi Törmäkangas sosiaali- ja terveysministeriöstä. Toimittajana on Sisko Loikkanen.

Erityisen ilahduttavaa on havaita, että jälleen kerran keskustelemassa on oikeita kyseisen alan asiantuntijoita, eikä itseoppineita vaihtoehtoguruja, jotka ovat oppinsa saaneet erilaisten tieteenvastaisten järjestöjen lentolehtisistä.

Valitettavasti päivän henki on kuitenkin se, että ihmisen tietämyksen tason tuntuu ratkaisevan se, kuinka paljon hänestä tykätään Facebookissa, eikä suinkaan se, mitä hän on opiskellut ja milloin.

Asiaa voi miettiä vaikka sellaisesta lähtökohdasta, että jos sinulta löydetään esimerkiksi suolistosyöpä, niin antaisitko korvalääkärin suorittaa sen leikkauksen, jonka avulla se koetetaan sinusta poistaa?

Annatko hänen suorittaa leikkauksen, jos hänellä on 10000 Facebook-tykkäystä ja 12 786 seuraajaa Twitterissä?
 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa oli eikä mitään myynnin edistämistä. Joku asiantuntijoista jopa kutsui luomua brändiksi.