11. lokakuuta 2012

Yle Puhe ruokakaupassa

Yle Puhe kävi ruokakaupassa emeritusprofessori Jouko Tuomiston kanssa ja se käynti on kuunneltavissa Ylen sivuilta:

Onko luomu sittenkään parasta? 


Luomua uskalletaan jo arvostella. Kuinka paljon kuluttajien positiiviset mielikuvat luomusta pitävät paikkansa?

Luomuruoka on ekologisempaa, maukkaampaa ja terveellisempää kuin tavanomaisesti tuotetut elintarvikkeet. Tätä mieltä ovat ainakin kuluttajat. Ja luomusta ollaan valmiita myös maksamaan enemmän. Ja totta kai lasten pitää saada mahdollisimman puhdasta ruokaa kasvaakseen! Puhtaus onkin kuluttajatutkimusten mukaan (mm. Luomubarometri 2012) se tärkein syy käyttää luomuelintarvikkeita.

Kuinka paljon edellä mainitut kuluttajien mielikuvat luomusta pitävät paikkansa? Ilmastonmuutos on väistämätön asia, ja kanatkin ovat joutuneet pieniin häkkeihin pihamaata kuopsuttamasta. Saanko luomuruokaa ostamalla paremman omantunnon, pelastanko maailman ja voivatko eläimet paremmin?

Viikolla 40 vietettiin luomuviikkoa teemalla Meidän luomu. Yle Puheen Iltapäivä tarkastelee luomua nyt vähän eri vinkkelistä: Luomuylistys on nyt saanut pienen särön, luomua uskalletaan jo arvostella.

Emeritusprofessori Jouko Tuomisto Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja toimittaja Salla Vuolteenaho lähtivät ruokakauppaan tarkastelemaan luomutuotteita.

Ja kun tuon jälkeen klikkaa sitä "play"-ikonia, alkaa 22 minuuttia pitkä osio aiheesta.

 

Ei kommentteja: