Teknoruokabuumia odotellessa
Tiedetoimittaja haaveilee viimeisestä niitistä. Sen antaisi virtaviivainen gm-tomaatti, joka peittoaisi makutesteissä syvällä Ranskan maaseudulla kasvaneen yksilöllisen muotoisen luomutomaatin. Siitä alkaisi teknoruokabuumi. Enää Michelin-ravintolat eivät kelpuuttaisi luomuraaka-aineita, koska herkkusuiden pitää saada vain parasta ja sitä olisi gm-paranneltu ruoka.
Maku voisi olla yksi ominaisuus, mutta vielä suurempi merkitys voisi olla sillä, jos teknoruoka toisi mukanaan aivan uusia mahdollisuuksia esimerkiksi välttää ruoka-allergioita ja tästäpä uunituore uutinen Guardian-lehdestä:
GM cow designed to produce milk without an allergy-causing protein
Geenimanipuloitu lehmä, joka tuottaa ei-allergisoivaa maitoa. Tässä voisi olla tulevaisuuden ruokaa, joka tekee ruualle jotain sellaista, jonka transistorin keksiminen teki tietokoneille.
Uutinen löytyy myös Hesarista:
Uutinen löytyy myös Hesarista:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti