4. lokakuuta 2012

Luomuherhekeittoa ennätysmäärä

Yle uutisoi luomu-uutisen Mikkelistä, koska siellä tarjoiltiin uutisen mukaan ennätysmäärä luomuhernekeittoa:

Ennätysmäärä luomukeittoa tarjoiltiin Mikkelissä

 

Ennätysmäärä luomukeittoa tarjoiltiin ympäri kaupunkia kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa ja työpaikoilla. Lisäksi Mikkelin torilla myytiin hernesoppaa.

Mutta sitten tuli rakkauteen pieni särö:

Esimerkiksi luomusianlihaa ei hernekeittoon onnistuttu saamaan tarpeeksi.

Nyt on sitten kriittisen kuluttajan tehtävä sellainen huomio, että mikäli tässä uutisen hernekeitossa oli yli 5 % jotain muuta kuin luomua, niin se ei ollut valitettavasti luomuherhekeittoa, vaan jotain muuta. Miksi uutisessa puhuttiin luomuhernekeitosta?

Tai sitten soppa oli luomua, johon ei vain luomulihaa löytynyt tarpeeksi, joten keitosta tuli laihaa, eikä sattumia liiemmin ollut, joten sekin olisi voinut uutisoida reilusti, sillä mikäli luomuun siirrytään brändityöryhmän suosittamassa mittakaavassa, kannattaa totuttautua laihoihin soppiin ja tyhjiin lautasiin jo hyvissä ajoin, ettei tule pahoja yllätyksiä.

Luomusatotilasto

Satotilasto

Jospa löytyisi joskus tulevaisuudessa edes yksi toimittaja Suomesta, joka vaivautuisi nuo tilastot käymään läpi ja uutisoimaan löytämänsä asiat.

Ja sitten alkaisimme pohtia sitä, että kuka haluaa ympäristönsä tasaiseksi pelloksi, jotta brändityöryhmän visiot saadaan toteutettua.

 

 

 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kasvissyöjänä olen ostanut Pirkan luomuhernekeittoa, sillä siinä ei ole lihaa. Muiden lihattomien hernekeittojen ongelmana on ollut se, että jonkun mielestä liha on pakko korvata jollain: yleensä porkkanalla ja sipulilla. Mieheni ei voi sietää porkkanaa hernekeitossa.

(No, pirkalla onkin näköjään kahta luomuhernekeittoa, joista ainoastaan toinen on lihaton. Aiemmin en bongannut yhtäkään lihaa sisältävää hernekeittoa, mutta kerran kaupassa huomasin, että keiton tuoteselosteessa oli liha mainittu. Pirkan sivuilta näkee, että lihattomuus on merkitty melko huomaamattomasti. Lieneekö näin siksi, ettei sekasyöjä jätä soppaa ostamatta?)

Kaiken kaikkiaan hyvä blogi. Mutta: hernekeitossa on proteiinia ilman lihaakin, joten laihaa soppaa siitä ei saa. :) Liha tietenkin tuo makua, mutta sitä ei kai yleensäkään ole erityisen suuria määriä ravitsemusta ajatellen.