Tiesitkö: Nämä tutut ruoat ovat oikeasti ihmelääkkeitä
Kiinalaisen ajattelun mukaan jää- ja ruokakaappimme ovat varsinaisia luonnonmukaisen hoidon aarreaittoja.
Pohjoismaiden kuuluisin akupunktikko Peter Torsell otti selvää, mitä hyötyvaikutuksia 250 tavallisimmasta ruoka-aineesta on elimistöllemme kiinalaisen ravinto-opin mukaan:
Jos kerran Pohjoismaiden kuuluisin akupunktikko jotain esittää, niin sen on oltava veret seisauttavaa ja kyllä sykähdytti, ainakin minua:
Appelsiini
Toiminta: Kosteuttaa ja tuottaa nesteitä (erityisesti keuhkoissa). Parantaa ruoansulatusta ja stimuloi maksaa sekä lisää virtsaneritystä.
Sopiva näihin tiloihin: Sairauden jälkeinen vahvistaminen ja krooniset kurkkuongelmat, kuten käheys ja äänenmenetys.
Siis tuottaa nesteitä keuhkoon ja kusettaa? Sekö on hyvä asia, etenkin tuo nesteiden tuottaminen keuhkoihin?
Kusettaa ja helpottaa äänen käheyttä.. No pakko se on uskoa, kun kuuluisin Pohjoismaiden akupunktikko sen kertoo.
Auringonkukan siemen
Toiminta: Auttaa pernaa pysäyttämään ripulin, tappaa suoliloisia ja myrkkyjä, lisää nesteitä ja verta ja rauhoittaa maksaa.Sopiva näihin tiloihin: Päänsärky, huimaus, ärtyisyys, PMS-oireet, ripuli, erilaiset ihottumat ja korvien suhina.
Auttaa korvien suhinaan? Lisää verta? No huh huh, sanoisin.
Pujoallergiset voivat saada mahakipuja ja ripulin auringonkukan siemenistä, mutta ei nyt anneta faktojen häiritä, kun perehdymme luonnonmukaiseen kiinalaiseen hoitoon, eikös niin?
Etikka
Toiminta: Poistaa kylmää, kosteutta, turvotuksia, lopettaa verenvuodon, stimuloi ruokahalua ja voi tappaa loisia.Sopiva näihin tiloihin: Nenäverenvuoto, yleinen kutina, ruokamyrkytys, kipu ja ripuli.
Poistaa kylmää? Häh! Auttaa yleiseen kutinaan?
Greippi
Toiminta: Tasapainottaa mahalaukkua, eliminoi limaa, tuottaa nesteitä.Sopiva näihin tiloihin: Hengitysvaikeudet, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, limainen yskä, rauhaton maha ja jano.
Mul on aina nälkä, mul on koko ajan jano ja rauhaton maha, lauloi Sielun Veljet ainoinaan, noin suunnilleen.
Herneet
Toiminta: Kosteuttaa ja aktivoi suolistoa, stimuloi maidontuotantoa ja edistää virtsaneritystä.Käytä näihin tiloihin: Hikka, heikkous, yskä ja jano
Kusettaa ja kosteuttaa suolistoa? Jos se kerran edistää virtsaneritystä, niin miten ihmeessä se janoon auttaa?
Jos käytetään diureettejä, niin elimistö kuivuu ja ihmistä alkaa janottaa, mutta kiinalaisilla näyttää olevan aivan omat kuviot.
Kaali
Toiminta: Kosteuttaa kaikkia elimiä, vahvistaa luustoa, ydintä ja jänteitä ja ravitsee sydäntä.Sopiva näihin tiloihin: Jäykät nivelet ja niiden suoristamisvaikeudet, mahakatarri sekä suolisto- ja mahakrampit.
Aina vain paranee!
Kiivi
Toiminta: Poistaa kuumuutta keuhkoista ja maksasta, tuottaa sylkeä ja nesteitä, puhdistaa silmiä, tasapainottaa mahalaukkua.Sopiva näihin tiloihin: Jano, kuiva kurkku ja suu, kuume, lima silmissä, auringonpistos, laihtuminen, peräpukamat, virtsakivet, diabetes, masennus ja keltatauti.
Kuumat keuhkot, vai oliko ne huulet. No kiivi auttaa.
Sitten hypätään hieman, kun melkoista huttuahan tuo on.
Tilli
Toiminta: Harmonisoi mahalaukkua, poistaa kosteutta ja kylmyyttä, lämmittää munuaisia ja stimuloi maidontuotantoa.Sopiva näihin tiloihin: Vatsakivut, huono ruokahalu, suolistokaasut, munuaiskivet, selkäkipu ja virtsateistä johtuvat kivut.
Vaimo, odota hetki sillä harmonisoin juuri mahalaukkuani matkaa varten! Uuups, jo pörähti.
Tomaatti
Toiminta: Poistaa kuumuutta ja viilentää verta, tuottaa nesteitä, rauhoittaa maksaa.Sopiva näihin tiloihin: Ienverenvuoto, kuiva suu, kuiva kurkku, jano, huono ruokahalu, kuivat silmät, epäselvä näkökenttä, korkea verenpaine ja silmien verenvuoto.
Tomaatti auttaa epäselvään näkökenttään? Viilentää verta?
Ohjeet kirjasta: Peter Torsell, Kiinalainen ravinto-oppi (East-West Books Helsinki 2012)
Siis nämä käsittämättömät huuhaajupinat on painettu kirjaksi ja sitä vielä myydään ja jos sitä myydään, niin kyllä sen joku ostaakin?
Ihanko totta?
4 kommenttia:
Heh, eikö tuo nyt ole ihan perusjuttua, johon erilaisissa yrttikirjoissa törmää... Itse noita jossakin määrin keräilen (taikakasvikultti, jee), mutta en sentään aivan kaikkea lukemaani usko. Väitteet kasvien kyvystä "puhdistaa verta" tuntuvat ainakin olevan kovin yleisiä näissä kirjoissa. Tiedä sitten, mitä kukin sillä lopulta tarkoittaa. Vähän epämääräinen sanonta, jota tunnutaan heiteltävän vähän vapaamielisesti. No, itseäni kuitenkin kiinnostavat nämä uskomukset sekä tarinat ja myytit niiden taustalla. Se myönnettäköön, että osa vastaantulevista väitteistä on silloin tällöin varsin lennokkaita, ja hymyä on vaikea pidätellä.
Minusta on aika kummallista, että ihmiset "uskovat" tai ovat uskovinaan erilaisiin myytteihin ja haluavat niitä testata, kun on kysymys omasta terveydestä, mutta ilmeisesti omaa terveyttä ei pidetä sellaisena, että se voisi vaarantua näistä terveysmyyteistä.
Jos taas ihminen istuisi autossa ja hän tulisi sillan kohdalle, jossa sanottaisiin, että silta on rakennettu vanhojen kiinalaisten viisauksien mukaan, joiden mukaan terästä ja betonia ei saa tuoda yhteen, koska se aiheuttaa epäharmoniaa sillan kantaviin rakenteisiin tehden rakenteista huteria, kukaan ei olisi niin hullu, että päättäisi testata tämän viisauden totuuspohjaa, vaan kiertäisi sillan hyvin kaukaa.
Mutta ruuan tai oman terveyden kohdalla mitä itämaisempi ja "vanhempi" viisaus on, sitä uskottavammaksi jotkut sen kokevat.
Vaikka tosin kiinalainen lääketiedekin taitaa olla keksitty noin 1980-luvulla, samoin kuin ayervedakin.
http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2009/06/villi-perinteinen-kiinalainen.html
Perinteinen kiinalainen lääketiede on saanut alkunsa n. 3000 vuotta sitten. Kiinalaiset ovat siis tuhansia vuosia mm. tutkineet kokemusperäisesti ravinnon vaikutuksia terveyteen. (Länsimainen lääketiedehän on reilu sata vuotta vanhaa...) Jokaisella ruoka-aineella / kasvilla jne. on oma energeettinen vaikutuksensa. Kun olet talvella ollut monta tuntia ulkona ja tulet sisälle, valitsetko mieluummin lihakeiton vai vihreän salaatin ruoaksi? (Liha on energeettisesti lämmittävää, lähes kaikki vihannekset, kasvikset ja hedelmät viilentäviä). Villi veikkaukseni on, että sen lihakeiton ;). Ja nyt tiedät syynkin :D!
Kiinalainen lääketiede ei ole tiedettä, vaan se perustuu uskomuksille ja taikauskolle.
Sillä, miten vanhaa jokin taikausko on, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että kykeneekö se selittämään asioita paremmin kuin moderni tieteellinen metodi.
Lähetä kommentti