Parikymmentä maatilaa pitää avoimia ovia
MTK:n koordinoimien tilaisuuksien kohderyhmänä ovat erityisesti lapsiperheet kaupungeissa ja niiden lähettyvillä.
Kaupunkilaiset ovat erittäin hyvä kohde, sillä kaupunkilaiset ovat ehkä eniten vieraantuneet siitä, mitä ruoan alkutuotanto todellisuudessa on.
Tuottajaväki tietää, että vastuullisuusasiat ja eläinten hyvinvointi kiinnostavat kuluttajia. Avoimet ovet -viikon tavoitteena onkin lisätä kuluttajien luottamusta kotimaisen ruoan tuotantoon sekä viestiä maatalouden vastuullisuudesta
Valitettavasti sellaiset ihmiset, joiden mielikuvissa kotimainen tuotanto on kauheaa eläinrääkkäystä, eli kanojen nokat katkaistaan, eläimiin pumpataan antibiootteja sekä kasvuhormoneja, eivät luultavasti vaivaudu maatiloilla vierailemaan.
Mutta jos asia kiinnostaa, niin MTK:n sivuilta lisätietoa asiasta:
Avoimet ovet tiloilla syksyllä 2012
Tiloja on niin tavanomaisesta kuin luomustakin, mutta yhtään biodynaamista tilaa en listassa huomannut mainituksi.
Valitettavasti kiirettä pitää ja voisin muutaman valitun sanan sanoa asian tiedottamisesta, sillä ensimmäiset tapahtumat ovat jo menneet ja huomenna lisää, eli ainakin nämä:
Valtimo
ke 19.9. klo 12-15
Katja Timosen luomulihakarjatila
Nurmeksentie 225, 75700 VALTIMO
Yhteyshenkilö: Katja Timonen, 050 576 0116, katja.timonen@suomi24.fiMuuta: Yhteistyökumppanina AtriaNauta, joka tarjoaa kotimaista grillimakkaraa
Järjestäjä: MTK-Valtimo ja MTK-Nurmes
Kalajoki
19.9.2012 klo 10-14
Päivi ja Jukka Rahjan tila
Kamusentie 14, 85140 Tynkä
Yhteyshenkilö: Päivi Rahja, paivi.rahja@kotinet.com
Järjestäjä: MTK-Kalajoki
Karjalohja
ke 19.9.2012 klo 15-19
Katteluksen maatilatilalla
Kattelus 17, 10360 MUSTIO
Yhteyshenkilö: Terhi Haataja, 050 303 3625
Muuta: tarjolla kahvia, mehua ja tilan leivonnaisia
Nyt kaikki katsomaan sitä, miten ruoka lautaselle tuotetaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti