10. syyskuuta 2012

Luomumaito riittää, vai eikö riitä?

Nyt on ollut melkoista nokittelua S-ryhmän ja Valion kesken siitä, tarvitsisiko S-ryhmän tuoda tänne halpaa saksalaista luomumaitoa markkinoita sotkemaan.

Valio luomun brändipäällikkö Mary Petri sanoo Maaseudun Tulevaisuudessa, että Valiolla ei ole mitään ongelmia toimittaa sitä määrää, mitä pyydetään ja kotimaista on aivan riittävästi. Hänen mukaan Valio voisi toimittaa enemmänkin, jos pyydetään.

Ilkka Alarotu, S-ryhmän valikoimajohtaja, taas kertoo Hesarin verkkolehdessä, että kotimaista luomumaitoa ei ole tarvittavia määriä ja siksi he tuovat halpaa saksalaista, joka on vieläpä hyvin käsiteltyä, eli iskukuumennettua, koska se säilyy kuukauden purkissaan.

Alarodun mukaan kotimaista tuotantoa pitäisi lisätä tuntuvasti, jotta maito riittäisi, joka on ristiriidassa Valion ilmoituksen kanssa.

Sitten Alarotu kertoi, että Saksan huikeat luomumarkkinat ovat kolminkertaiset Suomeen nähden, eli 3.5 % kokonaismarkkinoista. Kolme ja puoli prosenttia luomun osuus kokonaispotista Euroopan luomun suurmaassa!

Oman mausteen soppaan tuo Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen, joka uhkaa S-ryhmää boikotilla saksalaisen luomumaidon johdosta. Hän oli asioinut S-ryhmän Alepassa, josta oli löytynyt vaivaiset 3 purkkia kotimaista luomumaitoa ja hyllyt olivat notkuneet saksalaista halpaa luomua.

Joten mitä ihmettä? Eikö luomu olekaan yhtä onnellista suurta luomuperhettä?

Ei kommentteja: