16. syyskuuta 2012

Ranska sanoo yhä ei gmo-viljelylle

Yle uutisoi asiasta näin:

Ranska sanoo yhä ei gmo-viljelylle

 

Ranska aikoo pitää voimassa geenimuunnelluille kasveille asetetun väliaikaisen viljelykiellon. Asiasta kertoi Ranskan pääministeri Jean-Marc Ayrault lauantaina. Ilmoitus otettiin vastaan ristiriitaisin tuntein, sillä sekä ranskalaiset viljelijät ja siemenkauppiaat että EU vastustavat kieltoa.

Mutta se tärkein syy on tässä:

Kansalaisten mielipide on gmo-viljelyä vastaan

Kansalaisten mielipide, se poliitikkojen tärkein ohjenuora, olipa kyseessä mikä tahansa asia, sillä kansalaiset ovat heitä, jotka pitävät poliitikot vallassa ja heitä on parasta kuunnella, jos aikoo vallassa pysyä.

Entäpä jo kansalaiset saavat päähänsä vastustaa syöpähoitoja, yleisiä nopeusrajoituksia, tupakan käyttämisen rajoituksia ja heitä ilmestyy vain tarpeeksi suuri määrä ja he ovat tarpeeksi äänekkäitä?

Veikkaan, että löytyy poliitikkoja, jotka haluavat heidän viestinsä kuunnella, jos se takaa heille pari vuotta lisää vallassa.

4 kommenttia:

Mikko Lahtinen kirjoitti...

Tuolla on noin viikon ajan katseltavissa Jeffrey Smithin uusi dokumentti (tai pelotteluelokuva) Genetic Roulette:

http://geneticroulettemovie.com/

"After two decades, physicians and scientists have uncovered a grave trend. The same serious health problems found in lab animals, livestock, and pets that have been fed GM foods are now on the rise in the US population. And when people and animals stop eating genetically modified organisms (GMOs), their health improves.

This seminal documentary provides compelling evidence to help explain the deteriorating health of Americans, especially among children, and offers a recipe for protecting ourselves and our future."

Itse en ole vielä ehtinyt kyseistä elokuvaa katselemaan, mutta eiköhän se lähipäivien ohjelmaan kuulu. Saa sitten nähdä, millaisia uhkakuvia tällä kerralla maalaillaan...

Kuluttaja mielikuvien syövereissä kirjoitti...

Bioteknologiainfo on hyvä sivusto saada perusteet kauheasta ja pelottavasta geenitekniikasta itselleen:

Bioteknologiainfo etusivu

Asiallista asiatietoa selvällä kielellä.

Anonyymi kirjoitti...

Myös <a href="http://www.gmfoorumi.fi/>TÄMÄ </a> on hyvä:

Anonyymi kirjoitti...

On todella pelottavaa, jos tämä luomutrendi johtaa siihen, että vaihtoehdot kielletään ja kohta esim. lääkäreiden tilalla on ainoastaan poppamiehiä. Nykyisin kun saa vielä valita, elääkö luomu-uskon mukaan vai luottaako enemmän tieteeseen ja eri alojen asiantuntijoihin.