6. syyskuuta 2012

Guacamole-kohu

Luin juuri kansakuntaa ravistelevasta kohusta, joka sai lähes sappeni kiuhumaan ja olin jo nousta luomubanaania kädessä ärhäkkäästi heilutellen barrikaadeille kauheaa vääryyttä vastustamaan.

Sitten selvitin kohun pienimpiä yksityiskohtia myöten ja selvisi, että jotkut ihmiset ovat tuohtuneet siitä, että kauppa on myynyt tuotetta joka on juuri sellaista, mitä purkin tuoteselosteessa lukee.

Ketä on huijattu? Missä on kohu? Onko ehkä maailmassa suurempiakin epäkohtia olemassa kuin marista siitä, että myydään tuotetta, joka on juuri täsmälleen sellaista kuin purkin kyljessä selkeästi lukee?

3 kommenttia:

Mikko Lahtinen kirjoitti...

Jos barrikaadit jäivät nyt väliin, niin ehkäpä runsaan viikon kuluttua järjestettävä Hyvän ruoan marssi tarjoaa uuden tilaisuuden:

http://luomuvallankumous.fi/

Kuluttaja mielikuvien syövereissä kirjoitti...

Taidan jättää väliin, sillä rikkaruohojen kitkeminen ei kuulu tulevaisuuden suunnitelmiini.

Toivoisin marssilla tietenkin kerrottavan ihmisille sen, että mitä se tarkoittaa, kun luomuliitto kertoi luomuun siirtymisen tuovan jopa 75 000 työpaikkaa maaseudulle.

Jonkun ne rikkaruohot on kitkettävä ja tuholaiset nipistettävä kuoliaaksi (jos ei myrkytystä haluta vaikkapa luonnon pyretriinillä), joten käsi pystyyn kaikki ne, joita tuo työ kiinnostaa.

Voisivat tietenkin kertoa myös senkin, että onko yhdessäkään luomuviljelyn suurmaassa sen työn kimpussa oman maan asukkaat, vai ovatko he tulleet tai tuotu jostain halvan työvoiman maasta?

Jotenkin vain tuntuu, että se kehitys, joka alkoi sotien jälkeen, ei tule kääntymään takaisin kohti maaseutua ja sen raskaita töitä, vaan edelleenkin ihmiset haluavat ostaa kaupasta ruokaa, eivätkä tuottaa sitä itse.

Mutta niille ihmisille, jotka siellä raatavat meidän ruokamme eteen, tulisi maksaa siitä työstä kunnon korvaus, eikä se korvaus saisi mennä suurimmaksi osaksi ruokaa myyvälle kaupalle.

Anonyymi kirjoitti...

Miten yksipuolista että julkisuuteen pääsee vain tuo yksi käsitys luomusta. Kun myyjältä kysytään mielipidettä, niin totta kai hän kehuu tuotettaan, tässä tapauksessa luomua, mutta se on hassua, miten kaikki ottaa sen tosissaan...