7. kesäkuuta 2012

Uudet ravitsemussuositukset

Parin viime päivän aikana on kirjoitettu uutisissa alustavasti uusista virallisista ravitsemussuosituksista, jotka julkaistaan ensi vuonna. Suositukset tulevat taatusti aiheuttamaan jälleen kerran paljon polemiikkia, etenkin sieltä suunnalta, jossa sanat "virallinen" ja "ravitsemussuositus" ovat pahimman luokan salaliittoon verrattavissa olevia asioista, etenkin jos ne ovat samassa lauseessa ja niistä satutaan edes vihjaillen kirjoittamaan positiiviseen sävyyn.

Uusien ravitsemussuositusten luonnos: Paljon kasviksia ja täysjyväviljaa

 

Laadin jo alustavaa tekstiä uutisten pohjalta, mutta sitten huomasin, että jo aiemmin mainitsemani Pronutrionist -sivuston Reijo Laatikainen oli tehnyt aiheesta kattavan selvityksen, niin siispä sinne:

Pohjoismaihin edistykselliset ravitsemussuositukset

Luonnos uusista Pohjoismaisista suosituksista on valmistunut. Se on pikalukemalla samaa juttua kuin ennenkin. Kurkistus pinnan alle ja painotuksiin paljastaa melko isoja uusia linjauksia edellisiin pohjoismaisiin, ja joissakin kohdin jopa vuosi sitten lanseerattuihin amerikkalaisiin suosituksiin verrattuna.

Vaikka tulevat suositukset perustuvat vahvaan tieteelliseen näytöön ja ne laaditaan sellaiseksi, että ne on helppo ymmärtää ja niitä on helppo omassa elämässään soveltaa, tulee nurinaa jälleen kuulumaan, mutta se lienee tämän päivän trendi.


Ei kommentteja: