1. kesäkuuta 2012

Toukokuun saldo

Olen aika vaikuttunut sosiaalisen median kyvystä välittää ajatuksiani. Blogini on luettu jo yli 800 kertaa ja blogiini on päädytty mitä ihmeellisimmistä paikoista. On vauva-lehden keskustelupalstaa, kuin monta muutakin linkitystä. Vaikka itse en käytä facebookia, on blogini linkitetty jo useille naamakirjasivuille.

Googlen kautta on useampikin tupsahtanut lukemaan ajatuksiani ja minua ihmetyttää, että jos googleen laittaa hauksi "pastöroitu munamassa luomu", niin miten ihmeessä google antaa luomulakon jo seitsemäntenä vaihtoehtona tuolla haulla, mutta sitten huomasin, että viherpesuako? -blogaus mainitsi pastöroidun munamassan Hesburgerin hampurilaisen tuoteselosteessa. Lisäksi googlen haulla "paakkuuntumisenestoaine e551 mitä se on" on päädytty luomulakkoon ja E551 löytyi mainintana samaisesta blogauksesta. Ei jää googlelta mikään huomaamatta.

Tähän asti luetuin juttu on luomun terveellisyys. Toisena tulee "luomu on puhdasta ruokaa!", jonne on päädytty googlen haulla "luomu puhdasta ruokaa".

Huomasin, että juttujen sisältöä ja etenkin ensimmäisiä lauseita sekä otsikoita on mietittävä huolella, jotta saadaan esimerkiksi googlen avulla laaja lukijakunta ja saadaan myös sellaisia lukijoita, jotka hakevat ihan muuta tietoa luomusta ja päätyvät sitten lukemaan minun ajatuksiani. Voi olla, että he klikkaavat sivun pois saman tien kun huomaavat sisällön omaan ajatusmaailmaan vieraaksi, mutta joku voi jäädä lukemaan ajatuksella enemmänkin. Googlen haulla "luomuruoka helsinki" on päädytty lukemaan ajatuksiani, vaikka hakija luultavasti etsi Helsingistä luomukauppaa tai luomuravintolaa, näin uskoisin. Kyseisessä tapauksessa luulisin lukijan klikanneen sivuni pois aika nopeasti, eikä ajatuksiani ole jääty lukemaan edes toiseksi sekunniksi.

Täytynee opetella hakukoneoptimointia ja lisäksi blogilistaan kannattaa liittyä heti, sillä sieltä kautta ihmiset löytävät blogisi ajatukset hyvin ja jo merkittävä osa klikkaa tänne blogilistan linkistä.

Harmittavasti tilastoista ei näe sitä, että miten kauan kukin viihtyy sivustolla ja hyvä niin, koska sen jälkeen saattaisi masentua kun huomaisi, että suurin osa poistuu ensimmäisen sekunnin jälkeen.

1 kommentti:

Jaska Jokunen kirjoitti...

Yksi tärkeä asia blogisisi nousulle Google-hauissa on linkit muilta sivuilta ja muille sivuille. Erityisen tärkeää on saada linkkejä vanhoilta ja mahdollisimman Google-ystävällisiltä sivuilta. Linkkisuosion perustana on Googlen page rank. Yleensä tuoreella sivustolla kuten omasi, se on 1. Itselläni on jo hieman ”kokeneempi sivusto” http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/ ja se saa Googlelta arvion 3.

Laitoin sivuilleni linkkipostauksen blogiisi ja pysyvämmän linkin oikeaan reunaan kohtaan ”Katso myös”. Toivon, että voisit vastavuoroisesti lisätä omille sivuillesi linkin blogiini :)