12. kesäkuuta 2012

Rahaa rahaa rahaa

Eviran entinen pääjohtaja ja nykyinen maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio kertoili ajatuksiaan Ylen jutussa ja taas kerran asiat pyörivät saman asian ympärillä, kun kerran luomusta on puhe:

Jaana Husu-Kallio: Luomun kansallinen vetovastuu Etelä-Savoon

 

Rahaa tarvitaan lisää, sillä se saa ihmiset yrittämään kovemmin. He ovat silloin valmiita panostamaan lisää ja silloin saadaan hommat käyntiin.

No tuottajat saadaan varmaan rahalla lahjottua luomun tuottajiksi, mutta entäs me kuluttajat? Millä ihmeellä meidät saadaan lahjottua luomun kuluttajaksi, kun ne prosentit Euroopassakin pyörivät siinä yhden molemmin puolin, paria pientä poikkeusta lukuunottamatta.

- Olen myös sitä mieltä, että elinkeinoelämä itse pohtii luomutuotantoa ja sitä onko se taloudellisesti kannattavaa.

Tämä on totta ja taskulaskimet surisevat kiivaasti kun mietitään sitä, miten paljon mistäkin trendistä saadaan rahaa puristetua ja millä aikavälillä. Mutta kun ne samaiset ihmiset siellä elinkeinoelämässä katsovat myös Eurooppaan ja miettivät, että miten siellä luomua kulutetaan ja miten suosittua se on, niin he luultavasti osaavat suhteuttaa tilanteen meidän mittakaavaamme ja nähdä tosiasiat.

Tai sitten heidän päänsä käännytetään ilmaisella, ylimääräisellä rahalla, joka saa tietenkin vauhtia koneeseen ja tekemään miten järjettömiä riskisijoituksia tahansa, jos tappiot luvataan maksaa meidän veronmaksajien rahoilla.


Jaana Husu-Kallion mielestä kaikki merkit viittaavat siihen, että luomu on  kannattavaa yrityksille.

 Ja aina kannattavammaksi tulee, miten enemmän valtio antaa toimintaan meidän rahojamme, verorahoja.
Ei kommentteja: