11. kesäkuuta 2012

Elämme kylähullujen aikaa

Sosiaalinen media on luonut itseoppineita ruokaguruja, joita sopii noin 25 tusinaan ja heidän vinkkinsä terveyden kohentamiseksi saavat mitä omituisempia muotoja:

Ruokagurun vinkki: juo krapulassa lasillinen veteen sekoitettua puhdasta suolaa

Jos joku erehtyy juomaan lasillisen puhdasta suolaa, joka on sekoitettu veteen, kuten ruokaguru ohjeistaa, niin sitten se lasaretti on varmaan aika lähellä, jos ei viina sitä saanut aikaan.

Ja mistä ihmeestä nämä lähes kylähullujen veroiset nykyajan ruokagurut saavat näitä ohjeita, niin sen paljastaa seuraava kohta:

– Mitä meille tehdään, kun olemme huonossa hapessa ja joudumme sairaalaan? Jaakko Halmetoja kysyy – ja vastaa:
– Laitetaan tiputukseen eli annetaan suolaliuosta. Juuri sitä, mitä olemme yrittäneet välttää koko ikämme.

Tässä oli oikeastaan klassinen esimerkki näennäislogiikasta. Näin nämä itseoppineet terveysgurut keksivät näitä asioita.

Tähän kun olisimme vielä lisänneet Hopi-intiaanit ja sen, että lasillinen suolaa veteen sekoitettuna on ollut Hopi-intiaanien jo vuosisatoja sitten käyttämä luonnollinen metodi krapulaan, niin olisimme nähneet näennäislogiikkaan yhdistetyn suggestiovaikutuksen.

Japanissa ruususuolaa suositellaan muun muassa anemiaan taipuvaisille naisille ja henkilöille, joilla on kohonnut verenpaine.

Tämä urbaanilegenda  on näköjään hieman muuttunut sitten viime näkemän, sillä vielä jokin aika sitten ruususuola omasi niin ihmeellisiä vaikutuksia, että se nosti liian matalasta verenpaineesta kärsivien painetta ja laski korkeasta verenpaineesta kärsivien verenpainetta.

Merisuola on hyvä magnesiumin lähde. 

Täysjyväviljat, kala, kasvikset ja liha ovat huomattavasti parempia. Merisuola on lähinnä hyvä natriumin lähde. 


Lähteet: Eri lähteitä

Tämä taisi olla tuon jutun ainoa rehellinen kohta. Todellakin on käytetty eri lähteitä ja ne ovat sellaisia, että niitä ei ehkä kannata painaa lehteen, missään tilanteessa.

Onkohan tämäkään ruokaguru tullut koskaan ajatelleeksi sellaista, että hänen ihannoimiensa luonnonkansojen pyhinä pitämät aineet, eli suola, puhdas viina ja tupakka ovat juuri niitä samoja aineita, joita nuo kulmabaarien Reiskat arvostavat yli kaiken ja siitä touhusta taas on luonto, luonnollisuus sekä romantiikka hyvin kaukana.

Kun Perun shamaani ottaa kunnon tömäykset itsetehtyä pontikkaa, vetää itsetehdyn Marlboron huuleen ja tyrkkää esoteeriseen makaronilaatikkoonsa niin paljon inkojen itselouhimaa taikasuolaa päälle, että Pekka Puska saisi sydänkohtauksen jo pelkästä asian ajattelemisesta, ja alkaa kaiken tämän johdosta jankuttaa sekavuuksiaan, niin johan on ruokaguru  polvillaan edessä, muistiinpanojaan raapustaen ja niitä jankutuksia  myydään täällä näennäislogiikan messuilla kovaan hintaan.

Kun taas viikon pesemättömänä ollut Ale-pubin Reiska tekee saman, niin ruokaguru kääntää katseensa pois.

Ruokaguru Halmetoja on toisessa yhteydessä mainostanut myös tupakkaa, mutta ei tietenkään kulmabaarin Reiskan suosimaa Camelia, vaan Perun Inkojen pyhää alkuperäistä tupakkaa, jota on yllättäen käytetty jopa syöpälääkkeenä, kuten hän kertoo. Esoteeriset voimat ovat ruokagurujen maailmassa ihmeellisiä.

– Perulaisille tupakka on pyhä kasvi. Osaa tupakkalajeista on käytetty jopa syöpälääkkeinä. Länsimaissa siitä on tehty myrkky, hän vertaa.

Mutta jälleen kerran Halmetoja toimii sangen älykkäästi, eikä käy erittelemään niitä tieteellisiä tutkimuksia, joissa tupakan pyhät voimat ovat syöpiä parantaneet ja se lienee viisaintakin.

Maailmalta löytyy ruokaguruja, jotka kykenevät pysymään hengissä vain Auringon valolla, eli valoenergialla. Jos otamme mukaan tiedetyn tiedon, niin ainoastaan kasvit pystyvät muodostamaan vedestä ja hapesta hiilidioksidista hiilihydraatteja Auringon valon avulla ja sitä kutsutaan yhteyttämiseksi, joten nämä valolla elävät ruokagurut ovat niin henkistyneitä, että ovat muuttuneet kasviksiksi. Toisaalta se paljastuu myös heidän jutttuihinsa tutustumalla.

Jaakko Halmetojan hieman vauhdikkaampi vastine, eli itseoppinut ruoka- ja terveysguru Olli Posti tiivisti kaiken uusimmassa postauksessaanEletään kylähullujen aikaa.

Olen täydellisen samaa mieltä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan pakko korjata, kun tämä blogi on niin selkeä ja useimmiten tarkkakin (yksityiskohtiin menevä). Hyvä blogi on!

Pitäisi olla:
...vedestä ja hiilidioksidista hiilihydraatteja...

(Yhteyttäminen tuottaa siis hiilihydraatteja ja happea)

(Tarkkaan ottaen, kasvi myös 'hengittää' eli käyttää happea, mutta nettotulos yhteytyksestä on siis hapen tuotto. Tämä on tietysti jo hieman korkeampaa kasvifysiologiaa)

Kuluttaja mielikuvien syövereissä kirjoitti...

Kiitos huomiosta. Aivan oikeassa olet, eli ei yhteyttämisessä happea kierrätetä kasvin kautta takaisin ilmakehään, vaan yhteyttäminen käyttää hiilidiksidia!