9. kesäkuuta 2012

Herkkupeppuja päätöksentekoon

Presidentti Sauli Niinistö vastaanotti Eduskunnan Ruokaryhmän, joka antoi presidentille vetoomuksen suomalaisen ruoan puolesta. Jotenkin taas luomuruoka koetetaan ujuttaa synonyymiksi kotimaiselle ruoalle ja tapaamisessa annettiin jokseenkin omituisia lausuntoja siitä, miten päätöksiä koskien ruokaa ja ruokahuoltoa tulisi tulevaisuudessa tehdä:

Presidentti Niinistö vastaanotti ruokaryhmän vetoomuksen suomalaisen ruuan käytöstä

 

- Tarvitsemme herkkupeppuja päätöksenteon kärkipaikoille, Ahopelto huudahti.


Auts, sanoisin. Kohta alkaa Riossa kokous, jossa pohditaan mm. koko Maapallon ruokahuoltoa, niin toivottavasti Suomesta lähetettävää  ryhmää ei ole saatettu matkaan vastaavilla kommenteilla.

Kukaan ei närkästy (paitsi allekirjoittanut), jos luomuruoan puolesta esitetään tuollaisia kommentteja, mutta jos asia koskisi tulevaisuuden energiahuoltoa  ja joku tärkeään työryhmään päässyt toteaisi, että tarvitsemme öljy-yhtiöiden edustajia päätöksenteon kärkipaikoille, niin mitähän silloin tapahtuisi?

Toivottavasti maatalouden ammattilaiset päättäisivät tosiasioiden pohjalta tulevaisuuden päätökset koskien ruokahuoltoa ja jätetään herkkupeput hieman syrjäisempiin huoneisiin laatimaan lausuntojaan.

Presidentti ilmoitti olevansa kiinnostunut esimerkiksi ruokahuollon omavaraisuudesta ja toivottavasti hän perehtyy asiaan tutustumalla vaikkapa kotimaan maatalouden todellisiin, toteutuneisiin satotilastoihin Suomen osalta, kun miettii oikeita ja vähemmän oikeita vaihtoehtoja omavaraisesta ruokahuollosta.

Satotilastot - julkistukset - tavanomainen tuotanto


Satotilastot - julkistukset - luomutuotanto


Mutta jos annamme erilaisille lobbausryhmille vallan asiassa, niin presidentin eteen kiikutetaan tilastoja Yhdysvalloista, jonkin luomuinstituutin koetilan sadoista, jotka koskevat etupäässä maissia ja joiden tilastojen luotettavuudesta meillä on vain instituutin oma ilmoitus.


Ei kommentteja: