7. tammikuuta 2013

Ovatko kasvissyöjän kädet veriset?

Tässäpä mielenkiintoinen kirjoitus hyvin muodikkaasta nykyaiheesta, eli kumman kädet ovat enemmän veressä, lihansyöjän (tai sekasyojän) vaiko kasvissyöjän:

Ordering the vegetarian meal? There's more animal blood on your hands 

 

 The ethics of eating red meat have been grilled recently by critics who question its consequences for environmental health and animal welfare. But if you want to minimise animal suffering and promote more sustainable agriculture, adopting a vegetarian diet might be the worst possible thing you could do.

Kirjoituksesta vastaa professori Mike Archer. Tällä kertaa työelämä vaatii panostustani niin paljon, että kommentointi jää teidän vastuullenne ja sitä saatte tehdä kommenttiosiossa, mikäli siihen tulee tarvetta.

Hyvin ajatuksiaherättävä kirjoitus ja siinäpä lienee aihetta ajatteluun myös tuottamattoman ja huonosatoisen luomutuotannon puolustajille.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa tilanne on erilainen kuin Australiassa. Meillä karja ei pärjää luonnossa ainakaan talvella. Meillä karja syö enimmäkseen samasta pellosta kuin vegaani-ihminen, kesät talvet.
Mutta tuo, että pellon viljely tuhoaa maan matosia ym pieneliöitä, tulisi ottaa meilläkin huomioon, ja ainakin hiljakseen siirtyä suorakylvöön... siis muokkaamattomaan viljelyyn. Monesta muustakin syystä... esim maan hiili- ja ravinnepäästöjen välttämiseksi. LUOMUUN vaan ei suorakylvö käy, mutta luomuahan katsotaan muutenkin läpi sormien...

Matti

Mikko Lahtinen kirjoitti...

En olisi niinkään varma edes siitä, että saiko Archer lukujaan lähellekään oikein edes Australian osalta...

Hiirikuolemiin liittyen:

http://animalliberation.org.au/archers-dodgy-claims-iii-mouse-deaths/

Maankäyttöön liittyen:

http://animalliberation.org.au/archers-dodgy-claims-ii-land-use/

Anonyymi kirjoitti...

Harva ihminen syö ja juo pelkästään eläinkunnan tuotteita. Sitäköhän Archer sitten suosittelee?
Vertaisin mieluummin esim. lihakilon ja soijakilon tuotannon ympäristövaikutuksia (tai eläin- ja kasviproteiinin)ja mukana pitää olla myös rehunkasvatus sekä maa-ala, jonka ihminen ottaa pois luonnolta.