20. heinäkuuta 2012

Biodynaamista mansikkaa

Törmäsin juuri ilmoitukseen, jossa kaupattiin biodynaamista mansikkaa. Koska en kuitenkaan halua moista humpuukia sen enempää mainostaa, kerron vain sen hinnan, joka oli aika uskomaton.

Viiden kilon laatikko biodynaamista mansikkaa maksaa 67 euroa.

Ero luomumansikkaankin on melkoinen, koska lähikaupan ilmoitustaululla joku kauppasi 2. laadun luomumansikkaa hintaan 30 euroa / 5 kiloa. Miksi hänellä ei ollut ykköslaatua ollenkaan?

Jos joku haluaa enemmän tietää tästä kauniista nimetystä tuotantotavasta, joka tunnetaan ehkäpä vanhimpana taikauskoisena viljelymetodina, niin tuolta lisää:


MAANVILJELYSTÄ TÄHTIEN ALLAJos nyt ajattelet kylvää salaattia tai persiljaa, sinun on varmistettava, että teet sen silloin, kun kuu on jossakin ns. vesimerkissä, sillä ne edistävät lehtien kasvua. Retiisit ja porkkanat sinun pitää kylvää silloin, kun kuu kulkee jossakin maaelementtiin liittyvässä tähtimerkissä – niillä kun on suotuisa vaikutus juuriin. Ja lehtipäivien ja juuripäivien lisäksi on myös kukkapäiviä ja hedelmäpäiviä, joista pitää olla selvillä. 

Jos kuulut niihin, jotka uskovat horoskooppeihin, ehkä ihastut. Mutta valitettavasti joudun aiheuttamaan sinulle pettymyksen. Sinähän tiedät, että se, jolla on syntymäpäivä tänään, 23. huhtikuuta, on Härkä – sillä astrologien mukaan aurinko on juuri siirtynyt Härän merkkiin. Mutta jos avaat biodynaamisen kalenterin, siinä sanotaan, että aurinko on juuri siirtynyt Oinaaseen. Ja aivan yhtä hullusti on kuun ja planeetojenkin laita. 
Kaikista uskomattominta on se, että tätä toimintaa tuetaan valtion varoista, samoin kuin luomuviljelyäkin, eli biodynaaminen viljely luetaan samaan valtiontuen piiriin.

Biodynaaminen viljely on puhdasta humpuukia alusta loppuun, mutta sen sisälle vihkiytyneet kertovat sen olevan laajennetun luonnontieteen mukaista toimintaa ja se "laajennettu" tuossa tarkoittaa sitä, että sitä ei vielä ymmäretä, mutta kunhan tietoisuutemme kasvaa, ymmärretään.

No ymmärrys varmaan kasvaa kun syö biodynaamista mansikkaa, etenkin tuolla hinnalla. Mutta ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan...Ei kommentteja: