1. lokakuuta 2012

Tuleeko teknoruokabuumi?

Tiede-lehden toimittaja Mikko Puttonen blogasi jokin aika sitten teknoruokabuumista ja siitä, miten se voisi nousta seuraavaksi trendiksi, eikä vain trendiksi, vaan tekemään syömästämme ruuasta todella parempaa:

Teknoruokabuumia odotellessa

 

Tiedetoimittaja haaveilee viimeisestä niitistä. Sen antaisi virtaviivainen gm-tomaatti, joka peittoaisi makutesteissä syvällä Ranskan maaseudulla kasvaneen yksilöllisen muotoisen luomutomaatin. Siitä alkaisi teknoruokabuumi. Enää Michelin-ravintolat eivät kelpuuttaisi luomuraaka-aineita, koska herkkusuiden pitää saada vain parasta ja sitä olisi gm-paranneltu ruoka. 

Maku voisi olla yksi ominaisuus, mutta vielä suurempi merkitys voisi olla sillä, jos teknoruoka toisi mukanaan aivan uusia mahdollisuuksia esimerkiksi välttää ruoka-allergioita ja tästäpä uunituore uutinen Guardian-lehdestä:

GM cow designed to produce milk without an allergy-causing protein

 

Geenimanipuloitu lehmä, joka tuottaa ei-allergisoivaa maitoa. Tässä voisi olla tulevaisuuden ruokaa, joka tekee ruualle jotain sellaista, jonka transistorin keksiminen teki tietokoneille.

Uutinen löytyy myös Hesarista:

Tutkijat kehittivät allergisoimatonta maitoa tuottavan lehmän

 

 



Ei kommentteja: