31. tammikuuta 2016

Professori haukkuu poliitikot: koulujen luomuruoka edesvastuutonta!

Nyt jo muutkin uskaltavat avata suunsa luomun kritiikittömän mainonnan ja tukemisen suhteen. Luomun suosio on vain ja ainoastaan hyvän markkinoinnin tulosta, jotta ihmisille saadaan myytyä ruokaa tupla- tai triplahintaan:

Professori haukkuu poliitikot: Koulujen luomuruoan tukeminen edesvastuutonta 

 


Professori Lars Bergströmin mukaan luonnonmukaisesti tuotettu ruoka ei ole ravitsevampaa tai ympäristöystävällisempää kuin tehotuotettu ruoka.

Ruotsin maataloustieteellisessä yliopistossa työskentelevä professori Bergström viittaa tuoreeseen tanskalaistutkimukseen, kertoo The Local.

Professorin mukaan tutkimustulokset osoittavat, että luomuruoalla ei ole terveyttä tai ympäristöä parantavia vaikutuksia.

Hänen mielestään luomuruoan suosio Ruotsissa johtuu vähittäiskauppiaiden tehokkaasta markkinoinnista.

Bergström katsoo, että valtion, läänien ja kuntien ekologisen ruoan tukemiseen käyttämät miljardit kruunut voitaisiin laittaa parempaan käyttöön.

Hänen mukaansa koulujen luomuruoan tukemiseen käytetyllä ylimääräisellä rahalla voitaisiin palkata 3 000 opettajaa enemmän.

Joten nyt Suomenkin äänestäjät voisivat jo alkaa vakavasti pohtia sitä, että haluammeko me ylisuuria luokkia, joita koettaa paimentaa liian vähäinen opettajien joukko, mutta piltit saavat triplahintaista ruokaa, vai tarjoammeko aivan tavallista, järkevästi tuotettua ruokaa ja pistämmekin ylikalliin ökyruuan eurot opettajien palkkaamiseen?

Jospa sitten siellä hienossa yksityisessä koulussa tai päiväkodissa vanhemmat voivat omilla rahoillaan tarjota lapsilleen vaikka hopeavettä kultaisista, oikein avaruusionisoiduista kupeista, jotta lapsosten energiavärinät ovat koko päivän kohdillaan.

Ei kommentteja: