20. marraskuuta 2014

Miksi luomu ei ole kestävää tuotantoa?

Ruotsissa luomukeskustelu jatkuu kiivaana ja seuraavan linkin takaa uusin kirjoitus:

”Köp inte mat med eko-märke”

 

Tiivistettynä: Valtiontuki luomuviljelylle, sekä julkisia hankintoja koskevat päätökset tulisivat perustua tieteellisiin tosiasioihin. 

Luomuruoka ei ole terveellisempää eikä luomuviljely ole ympäristön kannalta parempi vaihtoehto. Neuvomme kuluttajia ostamaan ruotsalaista ruokaa ilman luomumerkkiä.

Näin siis ruotsalaiset maatalousyliopiston SLU:n professorit, jotka tietänevät kestävästä maanviljelystä yhtä sun toista mielenkiintoista koulutuksensa tuoman tiedon ja osaamisen myötä.

Ja tuore Forbesin kolmen sivun artikkeli käy läpi asioita, joiden johdosta luomutuotanto ei ole kestävää maataloutta:

Why Organic Isn't 'Sustainable'

 

Lukekaa ajatuksella kaikki kolme sivua. Teksti on tuttua Luomulakon lukijoille, mutta jos vielä emmit suhteessasi luomuun, niin juttu antanee hyvät eväät järkevän mielipiteen muodostamiseen.

Luomu tuhlaa luontoa sekä luonnonvaroja, joten on kuluttajien vallassa, että millaisen maailman me jätämme tuleville sukupolville.

Luomu on toki trendikäs yksittäisen ihmisen elämäntapavalinta, jollaisena sen soisi pysyvänkin, sillä suuremmassa mittakaavassa se on katastrofi niin luonnolle kuin ihmiskunnallekin.





Ei kommentteja: