4. maaliskuuta 2013

Ruuan bioenergia


Kun keskustellaan bioenergiasta, niin se yleensä tarkoittaa uusiutuvaa energiaa, mutta sillä on ollut yhä ikävämpi kaiku, kun se ei ole ollutkaan aivan niin bioa kuin on mainostettu.

Tänään opin uuden bioenergian, kun toisella korvalla seurasin tv:n hömppäohjelmaa, jossa henkilö mittaili hääjuhlien luomuruuan bioenergiakenttiä, ilmeisen tosissaan ja pakkohan sitä toimintaa oli hieman googlettaa:

Ruuan bioenergia

Aina kun ruokaa käsitellään, hienonnetaan tai pilkotaan jollakin sähköllä käyvällä laitteella vie se käsiteltävän ruoan bioenergiaa. Siten käsin hienontaminen esim. huhmaren avulla, vispilällä käsin vatkaaminen tai kauhalla sekoittaminen eivät vie bioenergiaa ruoka-aineista.

Tässäpä olisi taas Silminnäkijälle hyvä dokumentti aiheeksi, kun vallalla olevat käsitykset eivät ole kuulleetkaan ruuan bioenergiasta, mutta kansalaiset kokevat tämän hyvinkin voimallisesti tosiasiaksi.

Joten nyt vain verorahojamme taas riviin ja Silminnäkijä voisi haastaa vallalla olevia käsityksiä ja haastaa vanhat teoriat, jotta ruuan bioenergiasta tulisi yleisesti hyväksytty tosiasia.

Ohjelma ja sen valaistunut käsitys ruuan bioenergiasta on katsottavissa Ylen Areenasta seuraavan linkin takaa:

Satuhäät 04.03.2013 


Mielenkiintoinen filosofinen osuus alkaa kohdasta 6:50. Erityisen mielenkiintoinen oli kohta, jossa määritettiin  ruuan bioenergioita ja on nähtävissä n. 9:20 kohdasta eteenpäin. Jotenkin minusta tuntuu siltä, että luomuliitto ei välttämättä haluaisi luomua mainittavan tällaisessa taikauskoisessa humpuukisisällössä, mutta minkäs teet, kun luomun ympäriltä tällaista paljon löytyy. Miksi löytyy, on lisäkysymys ja tämän blogin lukeminen saattaa antaa joitain vastauksia.

Satuhäiden Pekalla on myös oma blogi ja minua ei yllättänyt ollenkaan sen sisältö jota sieltä löysin ja yllättäen myös Silminnäkijän kohudokumentti maidosta sai kritiikitöntä ylistystä, lisäpohdiskelun kera.

Osa ihmisistä saa netin mukaan myös terveydellisiä oireita, kun joutuu syömään esimerkiksi työpaikallaan ruokaa, jonka bioenergiakentät on täysin nollassa.

Kun joku kertoo saavansa terveydellisiä oireita ja jopa sairastuu ruuan huonosta bioenergiasta, niin miten se kokeminen eroaa siitä, kun ihminen kokee saavansa oireita vaikkapa maidon homogenoinnista?


Kotiympäristössä esim. smoothien ja muiden aineiden kuohentaminen tai hienontaminen kannattaa tehdä salamannopeasti, jos käsikäyttöinen menetelmä ei ole mahdollista. Tällöin ei menetetä kaikkea bioenergiaa. On huomioitava, että esim. käsikäyttöisen vehnänorasmyllyn käyttö nostaa bioenergiaa. Tämä johtuu käänteisosmoosista, jonka paremmin tunnemme ehkä lehmien märehtimisenä ja  kasvimehun puristumisena lehmän hampaissa kasvisolukon läpi.  

Miksi käsikäyttöisen koneen tekemä ruuan prosessointi nostaa ruuan bioenergiatasoja, kun tuo käänteisosmoosi ei oikein vakuuttanut, mutta kai se totta on, kun netissä niin lukee!

Ilmeisesti on niin, että kun osa ihmisistä tähän humpuukiin uskoo, lienee se tosiasia ja etenkin koska ruuan bioenergia on jotain täysin vastakohtaista sille mitä tiedämme asioista, tekee valtavirrasta poikkeaminen siitä vielä enemmän tosiasian.

Hetken lisää googleteltuani olen vakuuttunut siitä, kuten sadat aiheeseen vihkiytyneet ihmiset, että niin luomu kuin biodynaaminen ruoka pitää sisällään erittäin paljon ruuan mystistä bioenergiaa ja jotenkin se ei tullut minulle enää mitenkään yllätyksenä.

Lisäksi löytyy ammattilaisia, jotka kykenevät mittaamaan etänä kehosi ruuasta saamat bioenergiat ja hivenainevarannon. Kuinka kätevää. Etänä! Tokihan se on mahdollista, sillä pystyyhän sähköyhtiö lukemaan etänä sinun sähkömittarisi, niin miksipä ei kehon bioenergioita pysty etänä mittaamaan.

Kaiken asiaan perehtymisen jälkeen tuli jälleen yksi syy suosia luomua, tai jättää taikauskoisen humpuukin osanen hyllyynsä.

Kysymys:

Hei! Kysymykseni on nyt joulun alla ajankohtainen ja koskee himmeliä, tuota jo lähes unholaan painunutta suomalaiseen jouluperinteeseen kuulunutta koriste-esinettä. Uskon, että esinettä ei ole valmistettu vain koristeeksi, vaan että sillä olisi jokin syvällisempikin käyttötarkoitus. Minulla on aavistus, että taiten tehty himmeli pystyy välittämään bioenergiaa ympäristöönsä huomattavia määriä. Onko teillä tästä asiasta tietoa? Mielestäni asiaa kannattaisi tutkia.

Kannattaisi ottaa yhteyttä Yleen ja Silminnäkijä varmaan mielellään ottaisi asiasta hyvin syvällisesti selvää, mutta onneksi vastaus on jo valmiina:

Vastaus:

Henkisiä voimia omaava himmelintekijä saa himmelinsä bioenergiakentän suuremmaksi, kuin pelkät oljet antaisivat mahdollisuuden. Siten hän lisää himmelin bioenergiakenttää ns. sielunjatkeensa verran, aivan kuten työlleen omistautunut, henkisiä voimia omaava taiteilijakin. Luonnontuotteella on jo sisänsä ympäristöön positiivinen vaikutus ja kun siihen lisätään himmelintekijän positiiviset ajatuksetkin himmelinteon yhteydessä, on himmelillä siksi sen kauneudenkin lisäksi myös muita, korkeampia arvoja. Itse himmelistä ei kuitenkaan löydy Jalkasen tutkimuksista lisätietoja, mutta mikäli kohdalleni sattuu esim. kursseilla himmeleitä, niin asiaa on kovin mielenkiintoista tutkia, koska, mitä suurempi on himmelintekijän henkinen bioenergiakenttä, sitä suurempi tulee olemaan himmelin bioenergiakenttä.
Tiina Lindholm

Eipä tuohon ole juuri lisättävää ja kun pidätte pahan silmän, sekä maanläheiset vainajat hiukan loitommalla, bioenergiatkin sapuskassa säilynee aina suuhun asti.

Parahin Tiina!

Olen ymmälläni bioenergiakenttäni romahduksesta. Ensin noin vuosi sitten eteenpäin ohjattiin 15 maanläheistä vainajaa ja ihmiselle vaarallinen maasäteily poistettiin sekä kotoa että mökiltä. Kuntoutuslistalla olen myös ollut. Vuoden ajan söin Lapin koivuntuhkaa ja nyt on menossa ensimmäinen kolmesta Lapin Voima-ainekuurista. Sitten poistettiin tänä keväänä maakirous ja yhdeksälle hornalle asetettiin kannet. Kaksi karmallista, negatiivista vainajaa nostettiin paratiisitilaan. Pieksämäen kurssilla Heleena poisti kummituksen ja sen takan olleen vainajan. Sitä ennen olitte yhdessä laittaneet kaksi vainajaa eteenpäin. Heleena myös katsoi, että mitään vakavaa sairautta ei ole tulossa.

Luin Jalkasen kirjasta, että joillakin huonokuntoisilla vanhuksilla saattaa bioenergiakenttä olla tuo 10 senttiä tai alle. Voitko selittää, mistä kenttäni heikkous johtuu. Syön terveellisesti; kotimaisia itsepoimittuja marjoja, tuoretta ja kuivattua nokkosta, koivunlehtisilmuja, kuusenkerkkiä jne. Liikun myös ja vietän aikaa puutarhassa. Harrastan myös meditaatiota ja luen paljon henkistä kirjallisuutta. Teen auttamistyötä Jalkasen ohjeitten mukaan. Pieksämäen kurssilla olitte myös pohtineet kotonamme olevaa lämmitystä. Meillä lämmitetään sekä kotona että mökillä takkauuneilla, eli itse tehdyillä polttopuilla. Mikä merkitys sillä lienee?

Tiedän, että olet kiireinen Lontoon messujen tiimoilta, mutta jaksan odottaa vastaustasi. Olen kiitollinen ajastasi ja neuvoistasi.

Kaksi kurssia käynyt

Jospa kolmas kurssi toisi valon!


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

...siis... oikeesti???...
Olihan nuo lainaukset jostain välillä 500-1100 -luvulla kirjoitetusta tekstistä, olihan?... Sano, että oli...

Kuluttaja mielikuvien syövereissä kirjoitti...

Lainaukset ovat Suomen luonnonvoimat yhdistys ry:n sivulta ja linkki on alkuperäisessä jutussa, kun klikkaa ruuan bioenergia -otsikkoa, joka on isommalla fontilla ennen ensimmäistä lainausta.

Siellä ihmiset kyselevät neuvoja Tiina Lindholmilta, joka lienee alan ehdoton kärkinimi Suomessa.

Tietenkin yhdistyksellä on myös nettikauppa, josta voi ostaa huippuunsa viritettyä bioenergiaa elimistöönsä ja esimerkiksi basilikan puristusneste 50 ml maksaa 24 euroa, joten toivoisi, että heidän teoriansa bionenergiasta pitää kutinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia tästä! En muista koska olisin saanut yhtä hyvät naurut...

Anonyymi kirjoitti...

Vain homeopatia oli unohtunut?

Anonyymi kirjoitti...

Sellaistakin olen lukenut, että joskus 1900-luvun alussa jotkut vastustivat esim. kahvin keittämistä sähköliedellä, koska kuviteltiin että siitä jää juomaan sähkön maku. Nauratti ihan samoin kuin tämä bioenergia.

Pekka Valkeapää kirjoitti...

Kas..Meillähän on täällä aivan oma asiantuntija joka ilmeisesti tietää kaikesta kaiken. Hienoa. Tälläisiä ihmisiä tarvitaan. Ehkä voisit opettaa myös minuakin. Kannattaa lukea sieltä blogistani myös suomalaisia sairastilastoja, niin voisit kertoa miksi suomalaiset sairastavat niin paljon?
Jos tiedät vastauksen, niin jaa toki tietosi meillekin.
Kannattaa myös lukea tämän päiväinen kirjoitukseni ja kilauttaa vaikka Fritz Albert Poppille ja pyytää lähettämään yksi bioenergiaa ( biophoton ) mittaava laite suomeenkin, niin voidaan kimpassa ryhtyä tutkimaan ihmisten ja ruokien biokenttiä ;) Sinä teknisellä laitteella ja minä varvulla.
Suomessa käytetään bioenergia sanaa, mutta monessa maanosassa tuntuu olevan oma sanansa joka tarkoittaa samaa. Prana /chi / orgon / biophoton jne..

Nappasit Goodsetin sivuilta esimerkiksi kalleimman tuotteen minkä löysit. Onko se sinusta kallis?
Bioenergiaa saa lisää pyytämälläkin, joten miksi sitä pitäisi ostaa purkissa?? Kyllä tuolla Basilikan puristenesteellä ja muillakin sivuston tuotteilla on aivan oma tarkoituksensa eikä pelkästään biokentän lisääminen. Kannattaisi lukea loppuun saakka ja tutustua aiheeseen tarkemmin ja arvostella sitten.

Odotan kuitenkin vastausta selvästikin asiaan perehtyneeltä asiantuntijalta jolla lienee vastaus suomalaisia ja muitakin "hyvinvointiyhteiskuntia" vaivanneisiin ongelmiin.

Suosittelen lukemaan myös Michael Pollanin kirjan Oikean ruuan puolesta. Siinä käsitellään sentää faktat faktoina ja kuinka ihmisten terveys on romahtanut sitä mukaa kun teollinen ruoka on vallannut eri kulttuureissa alaa. Keskutellaan sitten lisää.

Ja ehkä vielä toiseenkin asiaan voinet vastata. Miksi sinulla on niin kova tarve todistaa että luomu on hömppää ja että kaikki se mitä et osaa selittää tieteellisesti on hömppää?
Veikkaampa, että myös Homeopatia on sinulle hömppää, mutta silti ihmiset saavat siitä avun. Miksi sitäkin pitää vastustaa niin lujaa? Eikö tärkeintä ole että apua tarvitseva ihminen saa avun oli auttava tekijä sitten luonnonlääke, kemia tai vaikka saunatonttu.

Kaikkea hyvää sinulle

Pekka Valkeapää