14. syyskuuta 2013

Luomuliitto haluaa stopin tieteelle!

Luomuliitto on tyrmistynyt siitä, että MTK haluaa ottaa tieteen enemmän mukaan maatalouttamme kehittämään:

Luomuliitossa tyrmistyttiin GMO-innostuksesta

 

Luomuliiton puheenjohtaja Jukka Lassila on erittäin huolestunut geenimuuntelun vyöryttämisestä kotimaiseen ruokaketjuun. Luomuliitossa pelätään, että geenimuuntelu lisääntyy huomattavasti. GMO eli geenimuunnellulla organismilla tarkoitetaan eliötä, jonka perimää on muunneltu geenitekniikan keinoin. 

No eipä tässä mistään vyörytyksestä vielä voitane puhua, mutta luomuliiton pelokkaista kommenteista huomaa sen, että miten huteralle alustalle koko luomuideologia on rakennettu, kun lähes mikä tahansa asia on luomuväen mielestä luomun tuho.

Mitä me teemme sellaisella ideologialla?

– Kun muualla Euroopassa on havahduttu geenimuuntelun mukanaan tuomiin haittoihin ja mietitään mahdollisuuksia GMO-viljelyn rajoittamiseen, esittää viljelijäjärjestö MTK:n puheenjohtaja sitä tuotantomme pelastukseksi. Viljelijöiden oikeus puhtaaseen tuotantoon ja kuluttajien vaatimukset tietää ruoan alkuperä tuntuvat kaikuvan kuuroille korville, Luomuliiton Lassila arvostelee Marttilan kannanottoa.

Luomuliiton Lassilalta pienoinen puolitotuus, sillä se tärkein kenttä, eli tiedeväki on kyllä harvinaisen yksimielinen siitä, että ongelmia ei ole, vaan geenimuuntelu on ruuantuotannon tulevaisuutta ja jopa suoranainen pelastus.


Sitten poliitikot ovat tietenkin huolissaan, koska osa hysteerisistä äänestäjistä on huolissaan, sillä poliitikkojen täytyy tuntea samoja huolia kuin äänestäjien, jos aikovat vallan kahvassa pysyä.

Tiedemaailma, jonka ei täydy miellyttää ketään, vaan faktat puhuvat, eivät ole huolissaan geenimuuntelusta alkuunkaan ja minusta tieteen tehtävä on näyttää suuntaa tällaisissa asioissa, eikä sen, mitä jokin outoa huuhaainformaatiota saanut kuluttaja on mieltä.

Lassila huomauttaa, että kotimaisen ruoantuotannon imago on perustunut puhtaudelle, jonka yhtenä strategisena painopisteenä luomutuotannon rooli on vahvistunut.

Paperilla luomu on vahva kuin mikä, mutta mitään se ei juurikaan tuota.

Näissä imagohöpinöissä on se paha vika, että vatsa ei imagolla täyty, olipa se mikä hyvänsä.

Mielikuva puhtaasta ruuasta ei vie nälkää, vaan tarvitsemme ruokaa, jota luomuideologia ei kykene tuottamaan.
 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Mielikuva puhtaasta ruuasta ei vie nälkää, vaan tarvitsemme ruokaa, jota luomuideologia ei kykene tuottamaan."

Ajattelitko mitään kun tämän kirjoitit?

Entäpäs jos kaikki maatalous valjastetaan luomuideologialle?

Anonyymi kirjoitti...

Luomutiede on ihan oma lukunsa

Kuluttaja mielikuvien syövereissä kirjoitti...

>>> Ajattelitko mitään kun tämän kirjoitit?

Entäpäs jos kaikki maatalous valjastetaan luomuideologialle? >>

Kyllä ajattelin.

Esimerkiksi historiaa, josta voi oppia yhtä sun toista. Noin 70 vuotta sitten Suomen maatalous oli luomua, eli toimimme ilman kemiallisia lannoitteita sekä kasvinsuojelua, niin tyhjä lautanen oli maaseudullakin paljon yleisempi näky kuin lautanen, jolla oli ruokaa.

Onneksi kuluttajille ei luomuoppi uppoa, vaan luomun kasvu on pysähtynyt sekä kaupassa, että pelloilla.