10. syyskuuta 2013

Facebook-todellisuus lopetti luomukaupan


Lähiruokamestarit lopettaa toiminnan myös Pieksämäellä. Heidän toimintansa loppui hieman aikaisemmin  jo Jyväskylässä, josta uutisoin aiemmin, mutta siinä uutisessa Pieksämäen toiminnan ilmoitettiin jatkuvan. Nyt Jyväskylän tappiot pistivät lapun luukulle myös Pieksämäellä ja tästä yrittäjä kertoo itse näin:

Lopettanut lähiruokayrittäjä: "Ihmiset elävät Facebook-todellisuudessa"

 

Jyväskylän liikkeen lopettamisesta ilmoitettiin muutama viikko sitten. Nyt yrittäjät pistävät pillit pussiin myös Pieksämäellä. Liikkeessä alkaa loppuunmyynti, joka kestää lokakuun loppuun tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

Lopettamiseen ajoi etenkin Jyväskylän myymälän huono menestys.

- Jyväskylän myymälästä tuli niin isot tappiot, että ne vetävät myös Pieksämäen niin alas, ettei ole järkeä jatkaa. Harmittaa tietysti. Teimme tämän eteen hirveesti työtä, yrittäjä Mika Venäläinen kertoo.

Yksityisyrittäjyys on riskipeliä ja etenkin silloin, kun pitäisi haistella trendejä ja koettaa nähdä trendien todellisuus ja sen tämä yrittäjä nyt oppi kantapään kautta:

- Ihmiset elävät Facebook-todellisuudessa. He vastaavat kyselyihin niin kuin haluaisivat elää. Tosiasiassa massoilla eli kiireisillä perheenäideillä ja päivittäin työssäkäyvillä ei ole aikaa käydä eri kaupoissa. Keski-Euroopassa on kotiäitikulttuuri ja eri tavalla aikaa ostoksiin.  

Lieneekö yrittäjä lukenut luomulakkoa, mutta juuri näin kirjoitin edellisessä heitä koskeneessa kirjoituksessani. Homo Gallup on eri ihminen kuin Homo Sapiens. Voisikohan tässä tapauksessa etsiä syyllistä siltä suunnalta, joka on luonut todellisuuteen tukeutumattomia ennusteita ihmisten käyttäytymisestä ja mielenkiinnon kohteista?

- Tämä on ollut kallis koulu, mutta olemme oppineet paljon kuluttajien käyttäytymisestä ja yrittäjien elämästä.

Ja ajatelkaas sitä, että Suomen valtio päätti aloittaa tämän saman kalliin koulun!


Ei kommentteja: