21. syyskuuta 2013

Geenimuuntelun puolustuspuhe


Järki-lehti julkaisi vaihteeksi tieteeseen perustuvan jutun geenimuuntelusta, vaikkakin se ei ole kovin trendikästä tänä päivänä, vaan trendikästä on kuunnella mitä itseoppineet internetgurut ja erilaiset poppamiehet ovat mieltä asioista:

Geenimuuntelun puolustuspuheJuttu puhuu itse puolestaan ja siihenpä ei ole juuri mitään lisättävää, joten on hienoa lukea välillä perusteltuja ajatuksia ja etenkin tieteen kautta perusteltuja.

Asiaan liittyy myös lehden pääkirjoitus, jonka voitte lukea tästä:

Tieteenvastaisuutta vastaanPoikkeuksen muodostaa geenimuuntelusta tutkimusta tehneiden tiedemiesten joukko. Geenimuuntelukin on täysin selvä asia: valtava potentiaali, paljon perinteistä jalostusta pienemmät riskit. Vastustajina toimivat lähinnä asiaa hyvin vähän ymmärtävät tahot, joiden mielipiteet perustuvat tunnepitoisiin ajatuksiin luonnollisuudesta tai urbaanilegendoissa kasveista ihmisiin hyppiviin mutanttigeeneihin.

Eipä tuota voisi paljoa paremmin sanoa.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kohta syntyy ensimmäinen GMO-lapsi. Missä on Greenpeace?! Kyllä perinnöllisten tautien ehkäisy geenitekniikalla pitää ehdottomasti kieltää. Ajatelkaas, jos tämä GMO-ihminen pääsee lisääntymään hallitsemattomasti!? Miten maailman sitten käy?...

http://www.hs.fi/tiede/Pian+syntyy+lapsi+jolla+on+kaksi+geneettist%C3%A4+%C3%A4iti%C3%A4/a1379664447388