20. elokuuta 2013

Luomubroilerit eivät nahistele?

Lehtien julkaisemat uutisten näköiset ilmaiset luomumainokset jaksavat ihmetyttää kerta toisensa jälkeen, eikä tämäkään muuta tilannetta miksikään:

Luomubroilerit eivät nahistele

 

Kun saa miedompaa rehua eikä tarvitse kasvaa niin nopeasti, ei tule myöskään nahisteltua niin paljon lajitovereiden kanssa.

Mitähän tarkoittanee "miedompi rehu"?

Luomukanojen puolella se tarkoittaa vähemmän ravinteita sisällään pitävää rehua, jonka ansiosta luomukanaloissa tapahtuu vaikkapa kannibalismia tai muita lieveilmiöitä.

Voisikohan tätä luomumetodia käyttää myös kouluissa tai vaikkapa vankiloissa?

Annetaan koululaisille vähän miedompaa ruokaa, niin eivät jaksa välitunneilla nahistella niin paljoa, vai toimiiko nämä luomujutut vain määrätyissä ympäristöissä?

Mutta joka tapauksessa vain luomusta kertovassa uutisessa saadaan vähemmän ravinteita sisällään pitävästä "miedosta rehusta" positiivinen uutinen. Olisihan siitä saanut tällaisenkin otsikon:

Huono rehu tekee luomubroilerista apaattisen.

 

Ja sitten takaisin juttuun:

Keski-Euroopassa luomuliha on paljon yleisempää kuin Suomessa. Syynä ovat säädökset – tai niiden liian tiukka tulkinta Suomessa.

Miten se mainoslause nyt menikään, eli kun ostaa luomumerkillä varustettua tuotetta, niin tietää varmasti, että olipa se mistä hyvänsä, sen tuottamisessa on käytetty samoja kriteerejä?

Näin asia ei oikeasti ole, vai miten tuo lausahdus taas pitäisi ymmärtää?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Äh miksi edes jaksan tarttua tähän trolliblogiin kun kaikesta huomaa että olet pelkkä huutelija mutu tuntumalla.