6. elokuuta 2013

Afrikka haluaa kehittyä, myös ruokaturvassa

Suomi on päättänyt ruokatuotannon osalta profiloitua mielenkiintoiseksi, tulevaisuuden maaksi tuottamalla ruokaa menetelmällä, joka on kova sana Pohjois-Koreassa ja Bhutanissa.

Onnea sille yritykselle ja voihan tänne joku joskus tulla sitä ihmettä pällistelemään, mutta luomutuotanto ei todellakaan ole mikään kehumisen paikka, kuin ehkä siellä Bhutanissa, sillä Afrikka aikoo nousta aivan toiseen menetelmään panostamalla ja luulenpa, että siitä tullaan tuottamaan paljon mielenkiintoisempaa uutista tulevaisuudessa, kuin Suomen ja Bhutanin kokeilusta.

How African innovation can take on the world

 

Jo aiemmin mainitsemani Calestous Juma on jälleen äänessä ja maatalouden osalta hänellä oli tällaista kerrottavaa:

Biotechnology

Another important area that promises to transform Africa is agricultural biotechnology. To date, only four African countries (South Africa, Burkina Faso, Egypt and Sudan) have adopted transgenic crops. African scientists in additional countries such as Uganda, Kenya, Nigeria and Ghana are at the forefront of leveraging biotechnology to address local agricultural challenges. They are focusing on problems such as pests, disease, drought and low nutritional content of staple crops.

In addition to technical work, policy makers across the continent are starting to review the laws that govern the same development of biotechnology to create freedom to innovate. This is akin to past efforts to liberalize the telecommunications market to create space for the entry of mobile phones.

Biotechnology is already a multi-billion dollar industry and the associated technical knowledge can be adapted to other sectors, such as health, industry and environment management. The experience gained in adopting mobile technologies and biotechnology will make it easier for Africa to move into other fields, such as nanotechnology and new materials. The debate over biotechnology is therefore a strategic battle to position Africa as a global player in the field of new technologies.

Meillä on varaa leikkiä ja pelleillä toimimattomilla maatalousideologioilla ja tehdä kansalaisäänestyksiä siitä, onko jokin turvallista vai ei, ja unohtaa asiaan perehtyneiden oikeiden tiedemiesten arviot aiheesta, mutta kun Afrikassa supermarketit eivät notku ruokaa, jolla voi omaa statustaan kavereiden facebook-sivuilla nostaa, on toimittava järkevästi.

Näin se vain menee, eli silloin kun elää täysin suhteettomassa yltäkylläisyydessä, voi toimia aivan miten hölmösti ja oudosti tahansa.

Ei kommentteja: