6. elokuuta 2013

Keinoliha

Kaikki lienevät jo lukeneet/kuulleet uutisen keinolihasta, sillä niin hyvin se oli valloittanut media-aikaa uutisissa:

Keinotekoinen liha voi mullistaa koko lihantuotannon

 

Miten käynee tulevaisuudessa, eli käykö niin, että herrat syövät vapaana laiduntanutta Highland-nautaa ja narreille on varattu laboratorio-olosuhteissa kemistien kasaama pihvin tapainen jäljike?

Toki myös tämän luonnonmukaisuuden ihannoinnin täytyy hieman lieventyä, jotta keinotekoinen liha päätyisi lautasillemme ja koetin googlettaa, että joko joku itseoppinut terveysguru olisi saanut tehtyä opetuslapsilleen salaliittoteorian keinolihasta valmiiksi, jossa esitetään vuorenvarmat perustelut sille, että keinoliha aiheuttaa kaikki maailman sairaudet, mutta kukaan ei sellaista "tieteellistä" tutkimusta ollut vielä aikaan saanut. Luulisi, että jonkinlainen vastustus tämän ympärille tullee, sillä kyseessä on aika tavalla luonnonvastainen tuote, niin jos ei muut, ainakin kantasolututkimusta vastustava uskonnollinen väki löytynee barrikaadeilta. Ja jos joku koskaan erehtyy sanomaan vaikkapa sanoja "muunneltu geeni" tämän tuotteen yhteydessä.

Tietenkin tuosta pitäisi jollain ilveellä saada luomuakin aikaiseksi, niin jos sääntöjä rukattaisiin siten, että jos keinolihaa voidaan tuottaa menetelmillä, jotka olivat käytössä ennen vuotta 1940, niin niiden menetelmien avulla rakennettu keinoliha voisi saada luomumerkin kylkeensä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni uutisessa taidettiin mainita, että alkuperäiset solut oli otettu luomulehmästä... Tokihan se riittää luomuväelle!?