11. helmikuuta 2013

Ökyruokaa rikkaille

Nyt on luomun ystävillä kulta-ajat, kun vihdoin on tullut luomubroileria kauppoihin. Tuotteesta vastaa Pouttu ja ilman mitään positiivisia mielikuvia tuote on nimetty Onni luomu broileri.

Pouttu Onni Luomu broileri 80g

 

Kun hipistelin pakkausta kaupassa, paketin sisällä oli kokonaista 7 (seitsemän) ohkaista luomusiivua onnellista luomubroileria ja hintaa oli tälle huikealle seitsemän viipaleen ja 80 gramman paketille lätkäisty viisi senttiä vajaa kolme euroa, eli 2.95.

Toisaalta tuote on täysin yleisessä luomulinjassa niin tuotannon kuin prosessoitujen luomutuotteiden kanssa. Kun maanviljelijä siirtyy luomuun, hänen tuottamansa tuotteen sato tipahtaa jopa 60 %, mutta se korvataan sillä, että tuotteen hinta nousee kaupassa 100 %.

Luomubroilerin päälle saa vielä kolmea lisäainetta, niin mitenköhän menee lisäainekammoisten ruokahysteerikkojen kauppakasseihin, vai ovatko luomun lisäaineet jotenkin vähemmän lisäaineita kuin muut lisäaineet, mutta prosessoitu ruoka on prosessoitua ruokaa, olipa sillä mikä etuliite tahansa.

Hetken pakettia näplättyäni omaan kauppakoriin livahti kilpailijan 150 grammaa savustettua kalkkunaa, myöskin kolmella lisäaineella varustettuna, mutta hintaa oli saatu huomattavasti vähemmän kuin 80 gramman luomutuotteeseen.

Mutta mikäli en väärin arvaa, kun menen katsomaan tuotetta sen viimeisenä myyntipäivänä, on hyllyssä niitä jäljellä noin 98 % tämän päivän määrästä ja jokaisessa tuotteessa on oranssi "-30 % alennusta kassalla" -tarra. Mutta kallis se on silloinkin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä luulet tuottajan saavan luomutuotetuista tuotteista? Ei ole tuottajahinnat samassa suhteessa kauppojen kanssa, kukahan vetää välistä.