5. helmikuuta 2013

Aito Ruokakauppa nurin Turussa

Uutiset luomun pienmyymälöiden surkeasta tilasta jatkuvat, sillä Aito Ruokakaupan facebook-sivulla oli sunnuntaina seuraava ilmoitus:

Aito Ruokakaupan toiminta nykymuodossaan päättyy. Asiakkaita on käynyt kohtuullisesti, mutta ei kuitenkaan riittävästi, jotta toiminta olisi ollut kannattavaa. Myymme tulevalla viikolla pois koko nykyisen varastomme. Kaikki tuotteet -20 - 60%:n alennuksella. Nyt kannaattaa tulla hakemaan hyviä tuotteita edullisin hinnoin! Kauppamme palvelee Kaarinan Krossissa normaalisti arkisin klo 10-18 niin kauan kuin tavaraa riittää. Ovemme sulkeutuvat kuitenkin viimeistään tulevan viikon lopussa.

TS: Suomalaiset vakuuttavat ostavansa luomua - luomukaupat menevät nurin

 

 Suuri on kaunista, myös luomussa. Pieni kivijalkamyymälä ei pärjää, mutta iso marketti kyllä. Pientuottaja kitkuttelee jotenkin, mutta teollisen maatalouden periaatteet omaksunut tekee hyvää tiliä jopa luomun avulla. Tosin sadossa jäädään reippasti, mutta kun tulos perustuu vielä tänä päivänä myös maataloustukiin, ei sadolla ole niin väliä.

Luomun suosion todellisuudesta tämä kuitenkin kertoo hyvin. Gallupeissa on helppo kertoa olevansa trendikäs ihminen, mutta kun se trendikkyys pitäisi elää käytännössä, alkaa mielikuvien eleganssi karista harteilta ja todellisuus kohdataan.

Luomu on Suomessa reilun prosentin bisnes, vaikka sosiaalista mediaa totena pitämällä myynnin luulisi olevan jo miljardeissa.

Ei kommentteja: