1. elokuuta 2012

Yksi viiden hinnalla

Uusin Kuluttaja-lehti piti sisällään pienen uutisen. Pirkka on tuonut brändinsä alla markkinoille ilmeisesti sinkuille suunnatun minikurkun. Kurkku on 100 gramman kokoinen, joten yksin asuva saa sen kulutettua ennen sen menemistä mössöksi ja maailma pelastuu, kun vähemmän hyvää ruokaa joutuu heittämään pois.Kurkku on toki luomua, kuten nykytrendi velvoittaa, mutta siihen ne kauniit asiat sitten loppuvatkin. 100 gramman kurkku maksaa 1.79 euroa. Tästä näppärä, valveutunut kuluttaja laskee kilohinnaksi hyvin nopeasti 17.90.

Kurkku, josta suurin osa on vettä, maksaa 17.90 euroa kilo. Täytyy myöntää, että onhan se toki kallista muuttaa öljyä vedeksi, mutta tuossa lyödään jo kaikki ennätykset.

Tosin joku sitä ostaa, sillä ei sitä muuten hyllyiltä löytyisi. Luomu on erinomainen keino saada sadot alas ja hinnat ylös, kuten tämäkin esimerkki osoitti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hintapäivitys 4.5.2013: liekö inflaatio iskenyt luomun hintakehitykseen muita rankemmin, kun tämän tuotteen hinta on nyt jo 1.99/kpl Huh. Tavanomainen kotimainen vieressä 1.59/kg.