11. elokuuta 2012

Luomuinstituutin perustaminen etenee, vai eteneekö?

Länsi-Savo uutisoi näyttävästi, että luomuinstituutin perustaminen etenee suunnitellusti Mikkeliin:

Luomuinstituutin perustaminen etenee hyvää tahtia


Tosin uutisesta selviää, että ensi vuodeksi ei mitään rahaa ole varattu, koska kukaan ei ole mitään rahaa anonut.

Valtion ensi vuoden budjetista ei ole tällä hetkellä varattu mitään luomuinstituutille. Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen (kok.) erityisavustaja Tiina Rytilä kertoo, että mitään ei olla voitu varata budjetista, koska mitään ei ole vielä haettu.

Hiukan tämä luomupuolen ammattitaitoisuus asioiden hoitamisessa ihmetyttää, että tietääkö siellä yhtään kukaan yhtään mistään?

Valitettavasti sellaisten käsiin olemme brändityöryhmän pohdintojen puitteissa antamassa puolet maataloudestamme.

Ja mitä ihmettä se luomuinstituutti edes sitten tekisi?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Osuvia kmmentteja on tuon linkin ohessa. Katsokaapa...

Elli kirjoitti...

Kohtuullisen paljon asiasta tietävänä on pakko kommentoida: tässä "uutisessa" toimittaja on oikonut asioita aika paljon. Tässä lisätietoa: Luomuinstituutti-hankkeelle ei ole voitu hakea rahaa MMM:stä aiemmin, koska hankkeen hallinnoijalle ilmoitettiin jo keväällä, että mahdollinen rahoitus tulee hakea ns. LAATUKETJU-hankehaun kautta, jonka piti avautua jo huhtikuussa, mutta loppujen lopuksi hankehaku avautui kesällä ja haku päättyy vasta 18.9.2012. Tästä syystä ei edelleenkään tiedetä, mitä luomuinstituutille tulevaisuudessa tapahtuu MMM:n rahoituksen osalta. Tällä hetkellä on olemassa Luomuinstituutin käynnistäminen -hanke, jota rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto. Hanke päättyy 31.1.2013, mutta kyseessä on ns. vaiheittainen hanke, joten, mikäli tämä ykkösvaihe on tuottanut maakuntaliiton asettamat tavoitteet, on luomuinstituutin mahdollista saada jatkorahoitusta EAKR:stä myös ilman MMM:n rahoitusta. Siinä mielessä LS:n uutisointi oli harhaanjohtavaa.