20. elokuuta 2012

Luonnoton luonto

Ihmisillä on nykyään hyvin kaksijakoinen suhtautuminen luontoon. Sellaisen havainnon olen tehnyt, kun seuraa keskustelua erilaisista "luonto kostaa, suojaudu siis" -aiheista.

Samaan aikaan kun ihmiset haikailevat luonnonmukaisuuden ja luonnollisuuden perään, aiheuttaa luonto yhä enemmän stressiä, josta ensimmäinen esimerkkini tulee aamun Hesarista (20.08.2012) ja sen yleisönosastolta:


Samaan aikaan kun kasvava joukko ihmisiä haluaisi, että tuholaiset ja kasvitaudit tuhoavat luonnollisuuden kaipuun nimissä satomme, niin samaan aikaan oikea luonto koetaan hyvin luonnottomaksi ja se oikean luonnon elämä pitäisi myrkyttää pois meitä kiusaamasta.

Ensin villi luonto jyrätään sileäksi, eli maatalousmaaksi, jonka ainoa tarkoitus olisi tuottaa meille ruokaa mutta yllättäen siellä halutaan olevan jotain muuta kuin viljeltäviä kasveja. Sinne halutaan rikkaruohoja, jotka vievät elintilaa ja ravinteita viljelykasveilta ja ruokaamme syöviä tuhohyönteisiä, koska siitä syntyy mielikuva luonnon moninaisuudesta, joka kuullostaa kaupunkilaisen korvaan hyvältä asialta..

Se ei ole hyvä asia maatalousmaalla. Se on hyvä asia maatalousmaan ulkopuolella. Tämä asia on tosin nykyajan kaupunkilaiselle aivan liian vaikea pala ymmärrettäväksi.

Dallas peitettiin hyönteismyrkyllä vaarallisen taudin takia

 

Yhdysvalloissa Dallasin kaupungin ilmatilassa on ruiskutettu hyönteismyrkkyä vaarallisen Länsi-Niilin viruksen leviämisen estämiseksi.

Dallas aerial sprays to combat West Nile virus outbreak

 

 Koetin etsiä asiaa vastustavia tahoja ja ovatko jo kaikki luonnollisuuden puolustajat barrikaadeilla vastustamassa näitä myrkytyksiä, mutta pikaisen googlaamisen jälkeen tällaista en löytänyt. Jos löysit, niin pistä vinkki kommentteihin.

MTV3:n uutisen kommenteissa joku tosin veti "yllättäen" Monsanton mukaan ja nimimerkki topie pääsi jo salaliittoihin asti kotimaisessa maataloudessa käytettävistä kasvinsuojeluaineista.

Mutta mistä johtuu, että harvat jaksavat ottaa paineita, kun lentokoneet syytävät myrkkyä ihmisten päälle tappaakseen meitä kiusaavia hyttysiä, mutta kun maatalousmaan tuholaisista halutaan eroon, jotta saisimme hyvälaatuista ruokaa, jota riittäisi kaikille, se saa osan ihmisistä lähes kauhun valtaan?

Ruotsi ottaa kovat keinot käyttöön päästäkseen hyttysistä eroon.

 

 Otetaanpa vielä mukaan yksi uutinen ja katsotaan sen kommenttiosiota, jotta saamme jotain vertailukohtaa:

Professori: Luulo lisäaineiden terveysriskistä on järjetön

 

Professori Marina Heinonen Helsingin yliopiston elintarvike- ja ympäristötieteiden laitokselta saa täyslaidallisen palautetta kirjoituksestaan ja siellä tuodaan lähes kaikki humpuukiväitteet esiin alkaen siitä, että ihmiset eivät kuulemma enää maadu hautausmailla, kun ovat syöneet niin paljon säilöntäaineita.

Villissä vapaassa luonnossa on aivan hirveästi elämää, joka nykyajan ihmisen mielestä ei kuulu sinne, koska se elämä kiusaa meitä mitä moninaisimmilla tavoilla.

Mutta kun menemme sellaiselle alueelle, joka on jyrätty sileäksi villistä luonnosta, niin siellä sitä elämää pitäisi sitten suojella kustannuksista välittämättä, mutta tosin se elämä pistelee mahdollisen ruokamme parempiin suihin tai vie siltä kasvamisen ravinteita.

En ymmärrä. 

 


Ei kommentteja: