21. lokakuuta 2013

Venäjä vs. Suomi, jogurtit sokkotestissä

Lisäainekohu velloi taas runsaana muutaman päivän, mutta kuten yleensä, lööppien keinotekoiset kohut laantuvat nopeammin, kuin mistä kuluttaja muistaa kohun edes syntyneen. Kyseessä oli kohu siitä, että venäläiset saavat Valion jogurttinsa ilman lisäaineita ja niitä on laajempi valikoima kuin Suomessa kuluttajille tarjotaan.

Kuitenkin viikonlopun Ilta-Sanomat päätti pistää jogurtit testiin ja molempien maiden kohujogurtteja maisteltiin sokkona ja mielipiteet kirjattiin ylös.

Kuten olettaa saattaa, tutkituilla sekä turvallisilla lisäaineilla on tehtävänsä ja ei niitä turhan takia käytetä ja niinpä suomalaiset versiot miellyttivät testaajia huomattavasti enemmän kuin lisäaineettomat versionsa.


Suomessa suosittu maku, Hedelmäpommi, sai venäläisenä versiona tylyn tuomion:

Ihan outo maku. Jos vahingossa ostaisin, jäisi syöminen yhteen kertaan.

Venäläisessä versiossa mustikan suhteen todettiin olevan hirveän vähän makua. Tosin suomalainen versio oli testaajien makuun liian makea ja lasten suuhun tehty.


Banaanijogurtin suhteen venäläisen version mainittiin olevan kuin smetanaa tai tehdyn happamaan maitoon.

Tälläkin hetkellä Valiolla on huikea määrä lisäaineettomia tuotteita Suomen markkinoilla ja sitten kuluttajien täytyy vain niitä ostaa. Tosin lisäaineita kammoavat ovat sitä mieltä, että Valio ei saisi edes myydä jokaisen makuun sopivia tuotteita, vaan meidän tulisi sallia ostaa vain niitä tuotteita, joita kovin pieni ihmisjoukko sallisi meidän ostaa.

Aiheesta enemmän edellisessä kirjoituksessani, joka löytyy tästä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin minäkin. Ostin puolen litran tölkin mustaherukkajugurttia ja se oli oikeasti hyvää. Maku oli niin herukkainen kuin saattoi ja makeutta oli juuri sopivasti, ei niinkun normijuggeissa jotka ovat oikein sokeripommeja. Happamuuskin tuntui herukkajuggessa ihan hyvältä.

En silti taida jatkaa tätä kokeilua, vaan pysyttelen noissa ulkomaisissa maustamattomissa juggeissa ja maustan itse omilla hilloilla ja pakastemarjoilla.

Anonyymi kirjoitti...

vastajulkaistusta wwf:n ruokaoppaasta olisi mielenkiintoista kuulla oma arviosi! http://wwf.fi/ruokaopas/