2. lokakuuta 2013

Taas marssitaan Monsantoa vastaan

Taas ollaan marssimassa Monsantoa vastaan, niin teinpä siitä pienen kirjoituksen, kun asiasta tuli tutustumisen jälkeen ajatuksia mieleen:

Marssi Monsantoa vastaan La 12.10.2013

 

Perustelut, joiden johdosta marssitaan, eivät kyllä kestä pienintäkään kriittistä tarkastelua, mutta sepä ei näissä piireissa ole yllätys:

Tutkimukset ovat osoittaneet että Monsanton geneettisesti muuntelema ravinto voi johtaa vakaviin terveysriskeihin kuten syöpäkasvainten kehittymiseen, hedelmättömyyteen ja sikiövaurioihin.

Tutkimukset eivät ole osoittaneet mitään tällaista, vaan ainoastaan huono epätiede, joka ei täytä tieteen kriteereitä. Paras esimerkki lienee Seralini, joka sai tällaiset arviot tieteelliseltä asiantuntijayhteisöltä:

Séralini et al. study conclusions not supported by data, says EU risk assessment community 

 

En oikein tiedä, että mikä tulee olemaan näiden salaliittojen hämärälle pohjalle rakennettujen huuhaayhteisöjen kohtalo eurooppalaisella maaperällä, mutta itse en keksi yhtään syytä, että menisin tuonne hihhuloimaan, mutta jokupa keksii:

Marssi Monsantoa vastaan - Medialle

Mediakontaktit:

Jukka Lassila, Luomuliiton puheenjohtaja, 050 529 0482, jukka.lassila@luomuliitto.fi

Luomuliiton puheenjohtaja haluaa välttämättä sotkea edustamansa alan näiden tyyppien touhuihin?

Ajatteleeko Jukka Lassila todellakin, että kun hän vie luomuliiton samaan pöytään vaikkapa näiden Revolt - Digital Anarchy -porukan kanssa, niin se auttaa luomaan luomusta positiivisia mielikuvia keskivertokuluttajille, eli niille, jotka pitäisi saada luomusta innostumaan?

Anarkistien rahoilla luomusta ei taida tulla maataloutemme kulmakivi, vaan ne tavalliset ihmiset ovat tämän shown pääosassa ja heidän päätä ei käännetä välttämättä polttopullolla tai naamioitumalla ja kivi toisessa kivi kädessä.

Luomuliiton iloksi myös Kansallinen Vastarinta on ottanut Monsanton vastustamisen omakseen ja tällaisessa seurassa luomuliitto koettaa tunkeutua tavallisten, lainkuuliaisten veronmaksajien sydämiin?

Luomuliitto on samalla marssilla järjestön kanssa, jolla on tällaisia tavoitteita, niin miettikääpä sitä, että onko luomuliiton puheenjohtaja kenties etukäteen ottanut hieman selvää siitä, että mihin piireihin hän on menossa tanssipartneria hakemaan?

Minä haluaisisin lukea sen tavallisen ihmisen ajatukset, joka esim. vahingossa seuraa kyseistä kulkuetta ja ensin sieltä tulee joku heiluttelemassa luomuliiton kylttiä ja perässä vetreä nuorison edustaja maihinnousukengissä, pilottitakissa, pää kaljuksi ajaltuna, sekä käsi hamuamassa 1940-luvun Saksassa tutuksi tullutta tervehdystä, niin mitä sen tavallisen kuluttajan ajatuksissa liikkuu, kun hän kävelee joskus luomuhyllyn ohi marketissa?

Seuraavan kerran kun luomuliitto päättää osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, niin heidän kannattaisi vakavasti harkita jonkin hyvän mainostoimiston apua hahmotellessa sitä, että onko kyseisestä tapahtumasta enemmän hyötyä vaiko haittaa luomun imagolle keskivertokuluttajan näkökulmasta ajatellen.

Minusta tuntuu, että jos luomu halutaan saada aivan tavallisten ihmisten pöytään, joilla on farmariauto, kaksi lasta, sekä labradorinnoutaja, niin luomuun yhdistetyt mielikuvat pitäisi pitää hyvin kaukana polttopulloja heittelevistä ammattihuligaaneista tai kansallissosialisteista, mutta jossain ollaan toista mieltä.

Ja marssi Monsantoa vastaan? Miksi marssitaan yhtä yritystä vastaan? On aivan totta, että globaalissa ruokabisneksessä on määrättyjä ongelmia, mutta syyt ovat jossain aivan muualla kuin yhdessä yrityksessä. Tietenkin ymmärrän, että ilman näkyviä kasvoja ihmisiä on vaikea innostaa mukaan heiluttelemaan kylttejä ja hokemaan ennalta-annettuja iskulauseita, mutta jos kävisi niin, että Monsanto kaatuisi, niin mikä muuttuisi?

Jos jokin yritys käyttää hyväkseen huonosti säädettyä lainsäädäntöä, niin eikö oikea kohde olisi vastustaa huonoa lainsäädäntöä ja muuttaa se kansalaisaktiivisuuden kautta sellaiseksi, että yritys, olipa sen nimi mikä hyvänsä, joutuisi muuttamaan toimintatapojaan?

Vaikka Monsanto kaatuisi huomenna iltapäivällä, mikään ei muuttuisi, vaan aivan kaikki pysyisi juuri entisellään. Lähinnä marssilla olevat ihmiset viestittävät vain sitä, että ei heitä kiinnosta muuttaa mitään todellisuudessa, vaan he vain haluavat vastustaa jotain ja jos pääsee hieman hulinoimaan, aina hauskempi, niin tulee vähän jännistystä muuten tylsään elämään.

Jos ihmiset saisivat Monsanton jostain syystä nurin, niin tilalle tulisi jokin toinen yritys, jota vastaan sitten olisi hauska hieman kylttiä heiluttaa ja kun se olisi nurin, tulisi taas uusi ja näin asiat etenisivät, kunnes joku älyäisi, että pitäisikö meidän sittenkin koettaa vaikuttaa pelin sääntöihin, eikä pelin pelaajiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

GMO hyppää rehusta possuun ja sieltä ihmiseen? Ja Seralinin "tutkimus" on saanut nämä anarkistit vakuuttumaan siitä että GMO aiheuttaa syöpää. Koska Seralini. Oui?...

Parin päivän takainen, vähintään yhtä vakavasti otettava lääketieteellinen tutkimustulos (IS 1.10.)

"Saudiarabialainen uskonoppinut väittää, että autolla ajaminen vahingoittaa naisten munasarjoja ja heikentää heidän mahdollisuuksiaan tulla raskaaksi.
Konservatiivinen Saleh bin Saad al-Lohaidan otti kommentillaan kantaa Saudi-Arabiassa vellovaan protestiin, joka kannustaa naisia ajamaan autolla protestipäivänä 26. lokakuuta.

Islamilaisessa Saudi-Arabiassa vain miehillä on oikeus ajaa autoa.

Miehen mukaan naisten ajo-oikeutta vaativien ryhmien tulisi panna "järki tunteiden edelle".

Mikäli nainen ajaa autoa, voi sillä olla negatiivisia fysiologisia seurauksia. Lääketieteelliset tutkimukset osoittavat, että ajaminen vaikuttaa munasarjoihin ja työntää lantiota alaspäin, bin Saad al-Lohaidan kommentoi Sabq uutissivustolle Reutersin mukaan."

Anonyymi kirjoitti...

Luomunkin olisi reilumpaa kilpailla omalla laadullaan kuin mustamaalaamalla muita.