7. lokakuuta 2013

Kauhea kananugetti!

Useat uutislähteet ovat tuoneet uutisessaan esille kananugettien kauheuden:

Tutkijat säikähtivät kananugettien todellista sisältöä: "Tipahdin kanveesiin"
Tutkijat oikein tipahtivat kanveesiin, kun heille paljastui, että kananugettiin on käytetty kanan niitä osia, joita ei tarjoilla hienoissa ravintoloissa rintafileen muodossa.

Mikä ihme tässä on taas näin kauhean otsikon tuottava asia? Sekö, että kana ei eläisi niin turhaa elämää, kuin se nyt monesti elää, eli siitä käytetään vain priimaosat ja muu menee hävikkiin?

Sehän on hieno asia, että myös länsimaissa aletaan hyödyntää koko kanaa, eikä vain fileosia ja silloin sieltä voi löytyä jopa sisäelinten kalvojen epiteelikudosta, joka tosin ei ole ollenkaan niin kamala asia, kuin miltä se tuossa uutisessa saadaan kuullostamaan. Epiteelisolukkoa on aivan kaikkialla.

Kun menemme Aasiaan, kanasta hyödynnetään jalat, aivot, veri ja aivan kaikki osat, eikä yksikään niistä osista ole vähempiarvoinen kuin joku toinen osa.

Mutta tällainen tämä yhteiskunta on, että koko eläimen hyödyntämisestä tehdään kammottava asia ja tarjolla pitäisi olla vain sisäfilettä ja loppu eläin kaatopaikalle.

EDIT: Myös Hesari uutisoi käsittelemästäni aiheesta hieman myöhemmin:

Professori nugeteista: Teurasjätteen syöminen on eettisesti järkevää


Itseltäni jäi tuolla mainittu pieni huomio mainitsematta, eli minäkään en pidä kananugetteja mitenkään terveellisenä, mutta huomioni olikin siinä, että kauhistellaan vähemmän arvokkaiden ruhonosien käyttämistä ruuaksi. Mutta jos kananugetteja syö silloin tällöin, ei siinä terveyttään menetä tai sairastu, vaan kyse on laajemmasta kokonaisuudesta, kuin yhteen asiaan tuijottamisesta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun en onnistunut muuta löytämään muuta tapaa mainita asiasta laitanpas tänne.

Taas on tämä maito asia nousemassa tapetille. Asialla Kiinalaisen lääketieteen guru Elina Hytönen.

http://www.elinahytonen.fi/2013/03/murheita-maidosta/

Varsinkin A1 ja A2 teoria kovassa kurssissa taasen.

Antoisia lukuhetkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota maitojuttua lukiessa ei pidä unohtaa, että E.Hytönen on toiselta ammatiltaan dramaturgi :)

Kuluttaja mielikuvien syövereissä kirjoitti...

Elina Hytösen maitojuttu on niin käsittämätöntä potaskaa, että siitä on vaikea sanoa yhtään mitään, koska en edes tiedä, että mistä päästä pitäisi lähteä purkamaan virheellisiä käsityksiä, joita jokainen lause piti sisällään.

Viitteinä oli joitain lehtijuttuja, sekä kirja, joka on tehty edistämään kyseisen maidon myyntiä.

Ja haluaisin todellakin nähdä mainitun NASA:n (National Aeronautics and Space Administration, Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto) tekemän tutkimuksen sepelvaltimotaudista!

Tuossa jutussa ei ollut mitään järkeä, ei pienintäkään ja surullisinta on tietenkin se, että jokupa sen kuitenkin uskoo ja totena eteenpäin levittää.