Luomubroileri tuli Suomeen kesällä - Yhä heikosti kaupoissa ja kysyntä vaisua
Jälleen kerran kuluttajat saivat sitä, mitä he gallupeissa ilmoittavat ostavansa heti kun sitä kauppoihin ilmestyy ja kun sitä ilmestyy, edes se vähä ei mene kaupaksi, vaikka on sitä supertrendikästä luomua!
Suomeen kaivattiin pitkään luomubroileria, mutta nyt kun sitä on tarjolla, se käy heikosti kaupaksi, kertoo HK Ruokatalon kaupallinen johtaja Markus Gotthard.
Tässä taas oivallinen esimerkki siitä, kuinka ihminen muuttuu gallupissa paljon paremmaksi kuin mitä todellisuudessa onkaan.
”Ne ovat olleet SOK:n myymälöiden tilattavissa ja niitä on myyty jonkin verran, mutta myymäläpeitto on huono. Myyntimäärät ovat varsin vaatimattomat ja se johtuu puhtaasti hinnasta. Luomu on merkittävästi kalliimpaa kuin mikä tahansa muu siipikarjatuote”, Gotthard sanoo.
No miksipä ei olisi, kun niiden tipusten ruoka pitää tuottaa luomusäännöin ja romahtaneet sadot vaikuttavat myös siihen puoleen ja omituiset luomusäännöt, joiden avulla on kovin vaikea tuottaa eläimille hyvälaatuista sapuskaa, kuten esimerkit todellisesta elämästä osoittavat.
Osa suomalaisista kuluttajista vierastanee kuitenkin sitä, että tanskalaiset luomubroilerit teurastetaan halal-kriteerit täyttävästi sähkötainnutuksella eikä hiilidioksidilla. Rose Poultry vie paljon tuotteita Aasian muslimimaihin.
Ei kai tuo halal-teurastus nyt kovin paljoa yllätä kaiken homeopatian ja muun taikauskon seurassa?
Yksi este luomukanojen ja luomubroilerin suuremmassa suosiossa tulee olemaan myös se, että kun tavallinen kuluttaja, jolla ei ole uskonnollisia tai muita tuntemuksia suosia luomua, ostaa luomukanan ja näkee kotona keittiössään todellisuuden, eli maksoi neljä kertaa enemmän siitä, että sai kilon kokoisen linnun, jossa on noin 100-150 grammaa syötävää ja sekin hyvin kuivaa ja sitkeää, niin hänen ostoskärryynsä ei taida luomuversio enää toista kertaa joutua.
Esimerkiksi kotimaiset luomukanat ovat elämänsä ehtoopuolen munijakanoja ja kun kana on antanut noin vuoden energiaa munintaan, eipä siitä oikein enää syötävää heru, mutta jos siitä tykkää, niin ei kun kauppaan vain.
Mutta tällaisia nämä uutiset tästä trendikkäästä kaupunkilaisten suosimasta tuotantomuodosta tapaavat olla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti