9. tammikuuta 2013

Hallitus tukee "luomu20" -tavoitetta


Valtioneuvosto antoi pari tuntia sitten seuraavan tiedonannon:

Hallitus antoi iltakoulussa tukensa "Luomu 20" -tavoitteelle

 

Mutta ainakin tähän asti tuki on jäänyt kauniiden puheiden asteella, niin jospa tälläkin kertaa meidän rahojamme ei tähän humpuukiin tuhlattaisi, vaan asia pysyisi kauniiden sanojen asteella.

Tietenkin jos ajattelemme puhtaasti käytännön kannalta, niin onhan tämä loistava tapa tappaa maatalous ja päästä eroon omasta tuotannosta. Sitten vain tuomme kaiken tavaran halvalla Puolasta tai Venäjältä, jossa sitä riittää vaikka kuinka paljon.

Tai sitten sitä villiä luontoa pitää raivata maatalousmaaksi kymmeniä tuhansia lisähehtaareita, jotta luomun aiheuttamat satotappiot saadaan tasattua.

Luomualan kehittämisohjelman tavoitteena on monipuolistaa kotimaisten luomuelintarvikkeiden tarjontaa, lisätä luomutuotannon määrää ja kannustaa luomuruuan kuluttamiseen.

Mutta kun sitä ei tunnu kukaan ostavan, pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Miksi ihmisiä pitää kannustaa valtiovallan taholta kuluttamaan jotain tuotetta, jota he eivät halua ostaa?

Pitäisikö valtion seuraavaksi kannustaa meitä ostamaan Audeja, Mersuja ja muita luksustuotteita, vai miksi valtiovallan tehtävä on kannustaa meitä luomuruuan kuluttamiseen?

Lähi- ja luomuruoan kehittämisohjelmien valmistelun pohjana on hallitusohjelma ja työssä otetaan erityisesti huomioon sen poikkihallinnolliset tavoitteet kestävästä kehityksestä ja terveyden edistämisestä. 

Voi hyvä tavaton. Kuten uusimmat tieteelliset tutkimukset kertoivat, joita meille juuri hetki sitten tarjosivat Oxfordin ja Stanfordin huippuyliopistot, ei luomun suosimisella ole mitään tekemistä ihmisten terveyden, saatikka luonnon hyvinvoinnin kanssa.

Kasvihuonekaasuissa luomutuotantoa suosimalla mentiin jopa huonompaan suuntaan.


 

Ei kommentteja: