24. tammikuuta 2013

Lähiruokakauppa Finska lopettaa toimintansa

Omien facebook-sivujensa mukaan Lähiruokakauppa Finska lopettaa toimintansa kannattamattomana:

Ruokakauppa FINSKA - aitoa ruokaa

 

LORUN LOPPU

Olemme tulleet välttämättömän eteen: Finska lopettaa toimintansa.

Haluamme kiittää kaikkia ihania asiakkaitamme. Te olette tehneet päivistämme ikimuistoisia. Valitettavasti toimita tässä muodossa osoittautui kannattamattomaksi, eikä silloin liiketoiminnan jatkaminen ole mahdollista.

Toivotamme kaikille oiken hyvää jatkoa puhtaan ruuan parissa!

Finskan puotipuksut

Niin. Mitäpä sanoisi. Surullista tietenkin toimijan kannalta, mutta mitäpä tämä kertoo tästä paljon hypetetystä trendistä?

Turun keskustassa sijaitseva liike, jota luonnonmukaiset blogistit mainostavat sosiaalisessa mediassa minkä ehtivät ja jonka kaupan vaikutuspiirissä asuu juuri niitä varakkaita sinkkuja kaupunkilaisia, jotka ovat gallupeissa kertoessaan valmiita pistämään ruokaansa niin paljon rahaa kuin se vain ikinä maksaakin, jotta saavat trendikästä ja kallista ruokaa.

Todellisuus on kuitenkin aivan jotain muuta ja tähän ehkäpä pitäisi myös valtiovallan herätä, kun he ovat pistämässä paljon rahaa tuotantomuotoon, jonka tuotannon tuotteet eivät mene kaupaksi ja sitä myyvät liikkeet menevät yksi toisensa jälkeen nurin, vaikka sijaitsevat alueilla, joilla tuota trendiruokaa pitäisi juuri paljon myydä.

Sen sijaan suuret keskusliikeet porskuttavat, kun he tuovat ulkomailta halpaa bulkkiluomua, jota pystyvät myymään paljon kotimaista luomutuotantoa suosivaa erikoisliikettä halvemmalla ja heillehän ei kilpailun väheneminen tuo haittaa ollenkaan.

Lähiruokakauppojen hintavertailussa suuret erot

 

Kun noita hintoja katselee, kyllä hiljaiseksi vetää. Mutta niinpä vetää kaupatkin, jotka yrittävät tuon hintaisia tuotteita saada kaupaksi.

Eipä se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa ja niitä ei sitten kuitenkaan riitä kaikille.

Ei kommentteja: