30. marraskuuta 2012

Suomen kuuluisin kääretorttu

Eräästä kääretortusta on tullut julkkis ja jos joku ei tiedä sitä, mistä on kysymys, kannattaa katsoa illan Enbuske & Linnanahde Crew.

Sosiaalinen media yltiöhysteerisine ihmisineen on ollut kauhuissaan eräästä kääretortusta, jonka joku löysi jääkaapistaan. Kyseinen torttu on ostettu vuonna 2007 ja parasta ennen -päivämääräkin on mennyt jo vuonna 2008.

Tuomas Enbuske söi kyseistä kääretorttua showssaan ja on yhä hengissä, joten mikä tässä on taas se pointti tai yleensä lähes käsittämätön hysterian aihe, johon hysteeriseen kuolemaan sosiaalinen media on  sopuleineen syöksynyt jyrkänteeltä aikoja sitten?

Elintarviketeollisuus on kyennyt valmistamaan tuotteen, joka on säilynyt täysin kunnossa vuodesta 2007, joten minusta se on käsittämättömän hieno asia ja jos menemme kysymään sellaisen maan ihmisiltä, jonka maan asukkaista tuhansia kuolee ruokamyrkytyksiin, he olisivat luultavasti kanssani samaa mieltä.

Mutta onneksi joillakin on varaa olla hysteerisiä asioista, joihin toisilla ei ole varaa.

Jälleen kerran heillä, joilla on rahaa asioida yltiökalleissa luomupuodeissa, on ollut varaa tehdä "ruokapornoa" asiasta, jossa ei ole mitään ihmeellistä, vaan kyse on vain siitä, että me tiedämme miten mikrobit pidetään kurissa, pois meitä kiusaamasta. 

Ja tämä mikrobien pitäminen kurissa on vaikkapa Kemikaalicocktailin Noora Shinglerin mielestä jotenkin väärin, eikä sitä pitäisi luonnonvastaisena harrastaa, vaan pitäisi olla luomua, luonnollista. Onneksi Nooralla on varaa ostaa ruokaa, joka ei säily ja hänellä on aikaa käydä kaupassa vaikka joka päivä ostamassa ruokaa, joka ei säily. 

Lisäaineet eivät todellakaan sairastuta ihmistä tai tee ruuasta vaarallista, vaan niiden pointit ovat aivan jossain muualla. Ne saavat tuotteen säilymään ja pysymään turvallisena jopa vuosia, josta muutamia vuosikymmeniä sitten vain unelmoitiin.

Aivan sama kuin joku alkaisi väittää, että autojen ruostesuojaus on luonnotonta, luonnonvastaista ja meidän pitäisi antaa autojen ruostua piloille ennen aikojaan, koska raudan ruostuminen on luomua, luonnollista. 

 

 

  

Ei kommentteja: