30. marraskuuta 2012

Leipä, joka säilyy 60 päivää

Jälleen kerran silmiini osui uutinen, jonka määrätty osa Hymestä, eli hysteerisesta mediasta, ottaa silmätikukseen ja ihmisten pelottelu voi alkaa, vaikka uutinen kertoo hienosta asiasta:

Amerikkalaiset keksivät laitteen, joka säilyttää leivän 60 päivää

 

Alun perin sairaalabakteereiden tappamiseksi suunniteltu laite tuhoaa myös homeitiöt leivästä. Laite muistuttaa mikroaaltouunia.

Eikös olekin ihmeellistä?

Kun elintarvikkeesta tuhotaan mikrobit tai niiden lisääntyminen pidetään kurissa, tuote säilyy kelvollisena jopa hyvinkin pitkiä aikoja. Se tarkoittaa sitä, että tuote on käyttäjälleen turvallinen, eikä aiheuta vaaraa, eli ei sairastuta käyttäjää.

Voin jo sieluni silmin nähdä ne otsikot, joita määrätyt tahot tästä uutisesta saavat aikaiseksi ja kun niitä näen, pistän ne kommenttiosioon.

Koneen toimintaperiaate muistuttaa mikroaaltouunia, joskin mikroaallot tulevat eri aaltopituudelta kuin tavallisessa kuluttajamikroaaltouunissa. Alun perin salmonellan ja sairaalabakteerin tappamiseen kehitetyn laitteen huomattiin eliminoivan myös homeitiöt noin kymmenen sekunnin käsittelyn jälkeen.

Tämä onkin todella vastustettava asia, sillä tuohan kuullostaa todella luonnonvastaiselta.

- Käytimme leipää laitteessa ja tarkistimme homeen siitä verraten sitä normaalisti säilytettyyn leipään. Jopa 60 päivän jälkeen käsitellyn leivän homeitiöiden määrä oli sama kuin leivässä, joka oli tullut juuri uunista, tutkija Don Stull kertoi.

Tutkijoiden mukaan tekniikkaa voitaisiin käyttää myös muiden elintarvikkeiden, esimerkiksi lihan ja vihannesten säilyttämiseen.

Ei mene kovin pitkään, kun tämä asia on jotenkin saatu käännettyä elintarviketeollisuuden salaliitoksi, jonka tarkoitus onkin sairastuttaa meidät, vaikka kyseinen laite lähinnä mahdollistaisi sen, että elintarvike, esimerkiksi leipä, säilyy pitkään ilman mitään ylimääräistä.

Tästähän on jo esimerkkinä mikroaaltouuneista kiertävät urbaanit pelotteluhuhut, joita on onnistuneesti levittänyt vaikkapa vaihtoehtolääkäri Antti Heikkilä.
Ei kommentteja: