5. marraskuuta 2012

Meediot - tieto on pois muodista!

Koska ruoka-asiat ovat olleet hieman kortilla, otetaanpa toinen aihe kevyeen käsittelyyn.

Kuten olemme maataloudesta ja sen tulevaisuuden näkymistä todenneet, tietoon ja todistettuihin faktoihin perustuvat asiat ovat tämän hetkisessä henkisessä ilmastossa pahasti pois muodista ja kaiken maailman hömppä sekä humpuuki on vallannut markkinoita kiihtyvällä vauhdilla.

Miksi faktoja on vaikea myydä? Miksi tieteellinen tieto aiheuttaa useissa ihmisissä ilkeitä värinöitä ja  ajatuksia sen mahdollisesta epäpätevyydestä ilmoittaa meille luotettavasti se, miten asiat ovat?

Valitettavasti myös meidän rahoillamme pyöritettävä Yleisradio on ottanut haasteekseen tuottaa markkinoille ehkä kammottavinta epätieteelllistä soopaa, mitä olen pitkiin aikoihin nähnyt:

Meediot 

 

Ohjelma on Ylen Areenassa otsikon "Dokumentit ja fakta" -otsikon alla.

Koska kyseessä on Yleisradion mielestä dokumentti, joka sisältää ilmeisesti faktatietoa, se käsittelee  muutamaa kolmikymppistä naista, joilla on hyvin suuri halu uskoa, että he kykenevät ottamaan yhteyttä tuonpuoleiseen ja näkevät asioita ennalta! On mukaan toki tasa-arvon nimissä päässyt muutama mieskin, mutta ainakin ensimmäisen jakson perusteella vahvasti sivuosaan.

Siis hyvää päivää ja kiitos vain kovasti, arvoisa verorahoin ylläpidettävä Yleisradio, että käytätte minunkin rahojani tuollaiseen käsittämättömään potaskaan!

Sarjassa naiset lähtevät Meedio-kurssille, joilla on paljon muitakin huuhaahumpuuki-uskovaisia sopertelemassa käsittämättömyyksiä.

Onhan se hienoa oppia, että ruuhkaisella parkkipaikalla tyhjän ruudun saa helpommin, kun pyytää enkeleiltä apua ja hepä nopsasti järkkäävätkin asian. 

Onneksi asiakasturva tässä hölmöilyssä on hyvällä tolalla, sillä nämä meediopalvelijat ovat vastuussa myös henkimaailmaan, joten asiakkaan tyytyväisyys on taattu korkeilla panoksilla.

Tällaista meno on 2010-luvun Suomessa ja sitä tarjoilevat ihmiset, jotka ovat käyneet kovasti kehutun peruskoulumme ja heidät on siellä opetettu lukemaan, kirjoittamaan, laskemaan ja toivottavasti myös kriittinen ajattelu otettaisiin opetussuunnitelmiin, ennen kuin on myöhäistä. 

Katsastin netin sisältöä tästä henkisestä kehityksestä, maahengistä, luonnon hengistä, tontuista sekä maahisista ja jostain mystisestä syystä luomuruoka on kovasti tonttujen, maahenkien, maahisten, joulupukkien ja muiden satuolentojen suosiossa.


Siellä ovat enkelit, noidat, astrologia, homeopatia, kristallikulhomusiikit sekä luomu sulassa sovussa keskenään ja jostain syystä minun mielestäni luomu tuonne oikein hyvin sopiikin, kaiken muun vertaisensa joukkoon.

Mutta pitääkö meidän todellakin tukea tuollaista verorahoin, vai voisivatko tonttuihin, joulupukkiin, maahisiin, astrologiaan ja luomuun uskovat itse kustantaa omat taikauskohupinsa?

Ylen sarjaa katsellessa minusta alkoi tuntua hieman siltä, että ehkäpä näitä sarjan tai Äitimaa-keskuksen meedioita oli konsultoitu silloin, kun brändityöryhmän visiot maataloutemme tulevaisuudesta löytiin lukkoon, sillä lähes samanlaista tuubaa sieltäkin tuli, tosin hieman paremmin markkinoituna, mukajärkevimmin mielikuvin varustettuna.


1 kommentti:

Mikko Lahtinen kirjoitti...

Damn, tämähän oli pettymys viihdearvojenkin kannalta. Tai ainakin siis ensimmäisen jakson perusteella. No, ehkäpä jatkossa taso nousee...tai miten sen nyt ottaa.