30. heinäkuuta 2013

Kaalikoista lähes täystuho


Aiemmin keväällä uutisoitiin siitä, että eteläiset ilmavirtaukset toivat maahamme miljardeittain kaalikoita, joka on kaalinviljelijöille varsinainen riesa. Nyt uutinen kertoo näin:

Viljelijät kauhuissaan kaalikoista: "Lähellä oli täystuho" 

 

Uutinen ei kaipaa kommentointia, vaan jokainen sen osannee itse lukea. Mutta pienen sivujuonteen siitä voisi vetää luomutuotannon suuntaan, niin jospa se sivujuoni aiheuttaisi myös muita ajatuksia korvien välissä.

Luomutuotannossa ei ole kaalikoin pään menoksi kauheasti keinoja käytettävissä, eli lähinnä luonnon pyretriini ja sitten on Bacillus thuringiesis -valmiste, joka on luomutuotannon hyväksymä kasvinsuojeluaine.

Bacillus thuringiesis -valmisteen tehoaine voidaan lyhentää vaikkapa seuraavasti: Bt-toksiini.

Kyseessä on siis sama toksiini, jonka geenimuuntelun vastustajat sanovat aiheuttavan leukemiaa, allergioita, syöpää, lapsettomuutta ja ties mitä.

Ihmeellistä tietenkin on se, että hysteeriset luomukuluttajat ovat kauhuissaan Bt-toksiinista Monsanton maississa, mutta he eivät ole kauhuissaan siitä, että kyseistä Bt-toksiinia suihkutellaan surutta luomupellolle tuholaisia torjumaan.

Luomuviljelijät Suomessa, EU:ssa, Yhdysvalloissa ja ympäri maailman suihkivat Bt-toksiineja luomuhedelmiin, luomuvihanneksiin ja kaikkeen mahdolliseen, mutta yksikään luomukuluttaja ei ole tästä moksiskaan.

Organic Pesticides Fail EU Safety Review

 Now comes news from the UK’s Farmer’s Guardian newspaper that “[n]early half of the pesticides specially approved for use in organic farming [in the European Union] have failed EU safety tests and more could follow as the rules are tightened.”

Kuten jo vuosia sitten uutisoitiin, niin puolet luomuviljelyn sallimista myrkyistä ei ole läpäissyt EU:n turvallisuustestejä.

Niin ihmeellistä on maalaisjärki ja sen tuottamat kauhukuvat sekä pelot.

Kyllä kansa tietää, mutta mitä, niin se on jo täysin toinen tarina.
 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös arseenikin ole ihan luonnontuote? Voisikohan sitä alkaa taas käyttää kasvinsuojeluaineena noilla luomuviljelmillä?... Lyijyarsenaattiahan käytettiin yleiseti (luomu)tiloilla hyönteismyrkkynä ihan 1900-luvun puolelle saakka. Johan se kertoo tuotteen olevan turvallinen kun sitä ei ole kehitetty Monsantossa. Eikö?