20. heinäkuuta 2013

Rikkaiden ruokatrendit - raakaruoka

Seuraava uutinen kertoo siitä, miten helppoa on asua yltäkylläisessä maassa ja noudattaa erilaisia hienoja ruokatrendejä, kustannuksista välittämättä:

Sata euroa pariin piirakkaan ja brownieihin

 

Raakaruoka on ruokatrendien uusin tulokas, joka on tosin pienen piirin hittinä ollut jo aikaisemminkin, mutta nyt siitä rummutetaan uutta koko kansan trendiä, sillä kyllä elintarviketeollisuudelle raha kelpaa.

Raakaruuassa ei tosin hirveän paljoa ole todellisia pointteja, enkä ymmärrä, että miksi sitä pitäisi edes noudattaa, sillä ruuan kypsentämisen tarkoitus on se, että ravintoaineet ovat helpommin kehomme käytettävissä.

Jos asia ketään lukijoistani kiinnostaa, niin asiasta on aivan loistava kirjallinen julkaisu, joka sisältää tieteellistä pohdistaa asiasta, joka siis varoituksena annettakoon tieteellisestä tiedosta järkyttyville.

Tulella kypsennetty - Miten keittotaito teki meistä ihmisiä

 

Takaisin raakaruokaan:

 Kahden piirakan ja raakasuklaabrownieiden raaka-aineisiin hupeni lähes sata euroa.

Siitä on jotain hyötyä, että on hyvin koulutettu varakas kaupunkilainen.

Voi keksiä itselleen kalliita harrastuksia ja pysytellä trendien aallonharjalla.

5 kommenttia:

Johki kirjoitti...

Täytyy sanoa, että ehkä hämärästi kuulostaa tutulta tuo että kypsennettäessä ravintoaineet imeytyy helpommin. Toisaalta taas yleisempää (?) tietoa on, että esim. kypsennettäessä/pakastettaessa vihanneksista/marjoista häviää vitamiineja ja ne olisi paras syödä tuoreina ja että kun vaikka juureksia keittää niin iso osa vitamiineista onkin juuri siinä keitinvedessä. En ole siis mikään raakaruoan laittaja (ei olisi varaakaan), mutta noin ylipäätään koitan vihanneksista suurimman osan syödä kyllä tuoreina ja marjat ostan kotimaisena jottei tarvitse kuumentaa.

Tuomo Kalliokoski kirjoitti...

Henkilökohtaisesti ruualla on kaksi pointtia. Ravintoaineet ja makunautinto. Ravintoaineita nykyään saa suhteellisen helposti, makunautinto on monesti hankalampi saavuttaa :) (Palohälytin toimii aina joskus ilmoituksena ruuan kypsymisestä.)

Kaveri on tarjoillut paria raakaruokaa ja ne kyllä maistuivat hyviltä.

Jyrki Tikka kirjoitti...

Tässä ilmeisesti ajetaan takaa lähinnä raakaa kasviravintoa. Muistan nähneeni brittidokumentin, jossa ihmiset laitettiin eläintarhaan syömään pelkästään raakaa kasvisruokaa. Eivät saaneet siitä riittävästi ravintoa.

Sepi kirjoitti...

Varsinkin mustikat ovat juuri nyt todella kallista raakaruokaa.
Mulla meni bensoihin 13€ kun kävin keräämässä 72kg mustikoita lähimetsistä kolmena päivänä.
Siinä on noin 200g joka päivälle tulevalle vuodelle.
Meneehän siinä vielä pakastimen sähkökulut muttei tartte lämmittää millään joten siinä hieman säästää.
Keräsin toki nokkosta siinä samoilla mustikkareissuilla.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen syönyt nyt raakaruokaa oikein tehostetusti tässä viimeiset pari viikkoa ja ei ole sinä aikana juuri tarvinnut kaupassa käydä: itse poimittua mustikkaa, vadelmaa, puolukkaa, nokkosta ja lähipellolta mansikkaa sekä naapurin puusta omenaa, omalta kasvimaalta tomaattia, kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Suomalaisia hampunsiemeniä ja muuta lähiruokaa olen jonkin verran ostanut kaupasta. Energiaa on ihan uskomattoman paljon verrattuna entiseen ennen raakaruuan syönnin aloittamista. En ole myöskään saanut syysflunssaa, vaikka sitä tuntuu nyt olevan liikkeellä. Suosittelen kokeilemaan!