7. heinäkuuta 2013

Energiajuomaa luomuna, kiitos

Jo on tuotteiden viherpesu huipussaan, kun firmat ovat hoksanneet, että luomuäitien pikku pilteillekin pitää olla energiajuomaa, mutta luomuäitien lapsille tietenkin luomuversiona.

GURU Energy Drink

GURU is an effective energy drink that naturally gets you going. It is made with potent natural botanicals, organic juices and really good intentions. Since the get go, we said no thanks to preservatives and YES please to being natural. But that doesn't mean we're short on energy: one serving has 125 milligrams of natural caffeine and loads of positive energy from great natural sources, like organic juices, ginkgo biloba and ginseng to name a few. We believe in a pretty simple formula: if you drink good, you'll do great!

Näen jo sieluni silmin luomua maahantuovien tahojen sponsoroimia luomublogaajia ylistämässä luomuenergiajuomia, etenkin kun tahot, jotka älyävät kohta tuoda niitä luomukauppoihin, antavat luomuenergiaa ilmaiseksi niin paljon kuin jaksaa kotiin kantaa, kunhan vain arvio tuotteesta on positiivinen.

Scheckter's OrganicEnergy

 

Ajatella, että sokeristakin tulee oikein huipputerveellistä, kun siihen pistää vain määrätyn maagisen (luomu)sanan eteen.

Opta all Natural Organic Energy Drink!

 

Ja niin edelleen.

Onpas tarkkavainen media ehtinyt tehdä asiasta jutunkin Yhdysvaltain trendimarkkinoilla:

U.S. energy drinks tout organic ingredients

 

It's typical for the caffeine in natural energy drinks to come from organic and natural sources. But in the end, as Roland Griffiths, a professor of behavioural biology at Johns Hopkins University, notes, "caffeine is caffeine."
"It doesn't matter whether that compound is synthesized in a laboratory or is synthesized in a plant," he says. "It's going to have identical pharmacological, subjective and behavioural effects."
The natural products generally do not make explicit health claims, opting instead to tout ingredients such as organic guarana or the lack of artificial colours. But Michael Jacobson, the executive director of the Center for Science in the Public Interest, says words like "natural" and "organic" printed on a can make consumers assume the contents are good for you, even if that's not necessarily so.


Tupakkaa on jo terveellisenä luomuversiona, samoin kuin useita alkoholeja, joista tulee oikeita terveyspommeja, kun pistetään luomu eteen ja seuraavaksi trenditietoisten markkinat valtaa varmaan luomukokaiini, luomuheroiini sekä luomuamfetamiini, joilla ei ole mitään terveyshaittoja, kun ne vaan muistaa hankkia luomuna!

EDIT. Nyt selvänäkijän ja trendien haistelijan maineeni koki kovan kolauksen, sillä sain vihjeen, että luomukokaiini on jo alati trendikkäiden saksalaisten kaupunkilaisten ekoihmisten keskuudessa vanha juttu:

Antti Kokkonen: Biokokaa nokkaan, luomua kattilaan

 

Uusin trendi Berliinissä: reilun kaupan biokokaiini. Näin otsikoi berliiniläinen tageszeitung juttunsa, jossa kerrottiin kokaiinin viihdekäyttäjä Pascalista ja biokokaiinikauppias Freddystä (taz 8.1.2013, nimet muutettu). Pascal työskentelee copywriterina, elää mielestään normaalia elämää, johon kuuluu silloin tällöin myös juhliminen. Sitä tehdään enemmän huumeiden kuin alkoholin voimalla.


Mitähän nämä luomun mielikuvista vastaavat luomun pioneerit ovat mieltä nykymenosta?

Pistetäänpä vielä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mielipide energiajuomista:


Energiajuoma ei korvaa unta

 

No ehkä nyt kuitenkin energiajuomien luomuversiot voisi sallia kouluissa, kun luomu on niin pop ja luonnollista, luonnonmukaista.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Luomutupakkaa "without chemical additives" :D :D buaaahhhahhaahhaahhhaaaaa :D !!!
Ei siihen todellakaan tarvitse lisätä yhtään kemikaalia, kun omasta takaa niitä on muutama tuhat erilaista :D :D ...