17. heinäkuuta 2013

Luonnon luomulääke tappaa

Ruotsista kuuluu tällaista, joten jos olette länsinaapurista erehtyneet perinteistä kiinalaista tai intialaista luonnonlääkettä ostamaan, pistäkää roskiin juuri nyt:

Kiinalaisesta ravintolisästä löytyi myrkkyä Ruotsissa – "Hyvin vaarallista"

 

Tukholma. Ruotsalainen ruuan turvallisuutta valvova viranomainen on löytänyt kiinalaisista yrttiravintolisistä "erittäin korkeita arsenikkipitoisuuksia". Ne ovat terveydelle "erittäin haitallisia".

Myrkky löydettiin tuotteesta, jonka nimi on Niu-Huang Chieh-tu-pien. Sitä markkinoidaan perinteisenä kiinalaisena lääkkeenä, joka voi parantaa useita sairauksia: hammaskipuja, ihotauteja, anoreksiaa ja pienten lasten kuumetta.

Tuotetta myydään myös intialaisilla nimillä Divya Kaishore Guggul ja Chandraprabha Vati.

"Suositeltu annos lääkettä voi vastata puolta tappavasta annoksesta. Seuraukset voivat olla hyvin vakavat", toksikologi Leif Busk sanoo. "On pelottavaa, että yritykset myyvät näitä hyvin vaarallisia valmisteita."

Tuote on poistettu myynnistä Tukholmassa tänä kesänä, mutta muista ruotsalaiskaupungeista sitä saattaa vielä löytyä. Tuotetta voi ostaa myös verkosta.

Paikallisviranomaiset ovat varoittaneet muita Euroopan maita tuotteesta.

Arseeni tunnetaan paremmin nimellä arsenikki. Arsenikki on vain arseenin yhdiste arseenitrioksidi.

Luonnon luomuyrtit ovat lisäksi ominaisuuksiltaan aika veikeitä, kun googletin noita uutisessa mainittuja nimiä, niin kyseessä pitäisi olla aina sama yrtti, mutta jostain syystä kun yrtin kauppanimeä muutetaan, niin se alkaakin parantaa eri tauteja.

Vähän kuin jos asetyylisalisyylihappo kauppanimellä Ahteri auttaisi peräpukamiin ja  asetyylisalisyylihappo kauppanimellä Esteri auttaisi hörökorviin.

Ilkeä ja paha lääketeollisuus olisi onnesta soikeana, jos he voisivat myydä tismalleen samaa tuotetta vain nimeä vaihtamalla niin, että se vaikuttaisi ties mihin vaivoihin.

Pennin maksavaa samaa molekyyliä myytäisiin eri värisissä paketeissa ja vaikutus muuttuisi paketin  värin vaihtumisen myötä. 

Mutta tuolla ihanien mielikuvien luomulääkinnän puolella tämä rahantekeminen on täysin arkipäivää. Eikö olekin hienoa? 

Ei kommentteja: