11. joulukuuta 2012

Enbusken kohutortun raportti

Tuomas Enbuske informoi hetki sitten twitterin välityksellä, että Eviran laboratorion mikrobiologinen selvitys viisi vuotta vanhasta Pirkka-kääretortusta oli valmistunut.

Torttu oli täysin syötävä ja mikrobiologisesti hyvässä kunnossa. Joitain pöpöjä tortusta vähän löytyi, mutta ei mainittavasti, eikä epäterveellisiä.

"Suoritettujen tutkimusten perusteella näytteen mikrobiologisessa laadussa ei todettu huomautettavaa."

Kuten joku Enbuskelle vastasikin, niin Napoleon olisi vallannut Moskovan aikoinaan, jos hänellä olisi ollut sotilaiden muonana kyseistä hyvin säilyvää kääretorttua ja vielä hieman parempaa saippuaa, kuin mitä silloin sattui olemaan.

Olisipa hauska nähdä vastaava mikrobiologinen selvitys nykytrendin mukaisesta täysin säilöntäaineettomasta, luonnollisestä luomukääretortusta, joka selvitys tehtäisiin viimeisenä myyntipäivänä tai vaikkapa vain kuukausi sen jälkeen.

Joten säilöntäaineet tekevät sen minkä lupaavat. Pitävät tuotteen mikrobiologisesti turvallisena ja syömäkelpoisena jopa useita vuosia viimeisen myyntipäivän jälkeen, mikäli tuote muutenkin säilytetään oikein, esimerkiksi jääkaapissa.

Iltalehden uutisessa asiassa Enbuske kertoi oman näkemyksensä, joka on vallan raikas nykyisten kaikkea pelkäävien blogihysteerikkojen aikakaudella:

-Aion katsoa tarkemmin, etten heitä niin paljon safkaa pois. Enkä ole lisäainekammoinen. Sehän on luonnonkin kannalta hyvä, ettei niin paljon ruokaa heitetä menemään. 

Sehän on todella luonnonkin kannalta hyvä asia, että ruoka säilyy, jotta hävikkikin pienenee luonnollisesti.

Ei kommentteja: