27. joulukuuta 2013

Luomukinkkua pöytään!

Taas on se aika vuodesta, kun huikean kallista luomukinkkua saa naurettavan halpaan hintaan kauppojen alelaareista, vaikka niitä ei edes pitänyt riittää kaikille.

Paikallisen Prisman alelaari oli pullollaan luomukinkkuja, kuten ennen jouluakin se oli pullollaan luomukinkkuja, mutta hinta oli tipahtanut 17.90 kilohinnasta 7.90 kilohintaan. Eli nyt seitsemän kiloa luomukinkkua maksaisi enää 55 euroa, kun ennen joulua se maksoi 125 euroa.

Kenen syyksi pannaan luomukinkkujen riittävyys kaupoissa? Median, joka toitotti kinkkujen riittämättömyyttä kuluttajille vai kuluttajien, jotka uskoivat median ilmoitusta siitä, että luomukinkkuja ei riitä kaikille? Kuluttajia jo muutenkin pidetään tyhminä tai saamattomina vätyksinä luomutoimijoiden suunnalta, niin josko laitetaan luomukinkkujen riittävyys kuluttajien saamattomuuden piikkiin, sekä typeryyteen uskoa kaikki, mitä mediassa ilmoitetaan.

Joten luomuväen pitäisi kyllästää seuraavan joulun alla media ilmoituksilla, että luomukinkkuja taatusti riittää kaikille halukkaille, aivan kuten joka vuosi on riittänyt, niin josko silloin ihmiset lähtisivät niitä innoikkaina etsimään, kun tietäisivät, että kauppias tarjoaa luomukinkun eikä "ei oota", kuten nyt media on antanut ymmärtää.

Asiaa käsittelee myös Tuottava Maa keskustelussaan ja jopa luomumyynnin kulta-alueella pääkaupunkiseudulla luomukinkkuja on runsaasti alelaareissa kuluttajien joulun jälkeistä kinkunnälkää helpottamassa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tänne vahingossa googlesta valtaojan perässä. Muutaman kirjoituksesi luin ja niiden perusteella kannustan jatkamaan. Kerrankin asiallista tekstiä jota soisin mahdollisimman monen kansalaisen lukevan!