14. marraskuuta 2014

Euroopassa tuotetuissa luomumanteleissa syanidia

Yhdysvalloissa on löydetty Whole Foodsin myymistä luomumanteleista hälyyttäviä syanidipitoisuuksia. Koskapa kyseiset mantelit on tuotettu Euroopassa, eli Italiassa ja Espanjassa luomumenetelmin, niin varovaisuusperiaatteen nimissä mantelien ystävien kannattanee syödä tavanomaisesti tuotettuja manteleita, jos ei välttämättä halua itseltään henkeä riistää, tosin luonnonmukaisesti ja puhtaasti, ilman keinolannoitteita ja kasvinsuojeluaineita.

Marin Food Specialties, Inc. Initiates Voluntary Recall of Imported Organic Raw Almonds (Bitter Almonds) Due to Elevated Levels of Naturally Occurring Hydrogen Cyanide

 

Asiasta juttua Science 2.0-tiedeblogissa ja suomeksi asiasta kertoi Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto keskusteluissaan, josta sen itse huomasin.



1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

http://www.science20.com/science_20/organic_at_your_own_risk_whole_foods_almonds_contain_hydrogen_cyanide-148866
Pieni korjaus tai lisäys. Jutussa puhutaan nimenomaan karvasmanteleista, joiden maku ymmärtääkseni muutenkin syntynee pienestä määrästä kemikaalia nimeltä sinihappo (syanidi).
http://fi.wikipedia.org/wiki/Karvasmanteli