Økologiske kyllinger fyldt med bakterier
Tanskassa tutkittiin luomubroilereita ja kuinkas ollakaan, niin 90.3 % luomubroilereista oli saastunut kampylobakteereilla, kun tavanomaisista sitä löytyi vain 28.2 prosentista tutkituista ja tämä siis Tanskassa.
Ja kun kyse on luomusta, niin ei tietenkään tiedetä, että miten ja milloin ne sen bakteerin saavat, joten asian ratkaiseminen lienee toistaiseksi sangen vaikeaa. Ongelma liittynee siihen, että luomussa sallitaan tuotantoeläimien hankkia loisia sekä muita vitsauksia tuotantotilojen ulkopuolelta, kun on se pakollinen ulkoilumahdollisuus, joka tuo mukanaan siis muutakin kuin pelkkää onnea ja auvoisuutta, niitä mainosten mielikuvien mukaisia myyntivaltteja.
Tietenkin voimme myös kysyä, että kuinka onnellinen se sairas eläin sitten lopulta on? No onneksi luomubroileri elää onnellista luomuelämäänsä vain noin yhdeksän viikkoa, niin ehtineekö kauheasti bakteerejaan kummastella.
Ja kampylobakteeri on siis näin mukava ruokapöydän tuliainen:
5 kommenttia:
Erona näissä taitaa kuitenkin olla se että bakteeri häviää kunnolla kypsennettäessä luomubroilerista toisin kuin mahdolliset antibioottijäämät.
Minä ihmettelen edelleenkin sitä miten en kuollut jo lapsena siirryttyäni äidin maidosta raakamaitoon ja joskus syötiin kotona teurastettua kalkkunaakin kun siellä tuntuu elävän vaikka minkälaista bakteeria?
Eikö luomussa hoideta sairastuneita eläimiä? Eikö antibiootteja käytetä? Onko se eettisesti oikein, jättää hoitamatta?
Ne hoidetaan homeopaattisesti...
No niinpä tietysti. Vanhaa taikuria muuntaen: vettä, vettä... enemmän vettä!
... se oli fakiiri Kronblom:
suolaa!
Lähetä kommentti