15. lokakuuta 2014

Mistä liha ruuaksi?

Ylen tiedeohjelmia välittävä Prisma on lähettänyt molemmat kaksi osaa lihaa käsittelevästä minisarjasta ja jälkimmäinen, uusin jakso olisi vielä viisi päivää katsottavissa Areenan kautta:

Prisma: Mistä liha ruuaksi?

 

Itselleni jakson sisällöstä ei tullut kauheita yllätyksiä, vaan huomasin, että olen jo omissa toimissani tehnyt oikeita valintoja koskien planeettamme tulevaisuutta. Vähemmän lihaa lautaselle ja mitä vaaleampaa, sen parempi. Lisäksi tuotannon tehokkuus on suorassa suhteessa planeettamme tulevaisuuden kanssa.

Mutta katsokaa itse ja muodostakaa mielipiteenne sen perusteella, tai pitäkää entisistä kiinni entisestä tiukemmin. Vähän aikaa täällä vain ollaan, joten mitäpä minä noista muista, tulevista puhumattakaan. Pärjätköön kuten parhaaksi katsovat, minua se enää sitten kosketa, vai ... ?


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvä dokkari, mutta...
Siinä ei missään vaiheessa otettu huomioon maapallon väestöräjähdystä. 1800-luvun alkupuolella meitä oli noin miljardi. 1960 väkimäärä oli kasvanut kolmeen miljardiin. Siitä neljänymmenen vuoden kuluttua, vuosituhannen vaihteessa tämä kolme miljardia oli tuplaantunut kuuteen miljardiin ja vauonna 2013 meni rikki 7 miljardin raja.

Ongelman ydin onkin lihansyönnin sijasta siinä, miten maapallon väestön määrrä voitaisiin rajoittaa.