17. lokakuuta 2014

I love me, luonnollisesti

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään kauneuteen ja terveyteen, sekä muotiin keskittyvät messut viikonloppuna, eli I love me -messut.

Mukaan on ängennyt myös luomukauneus, luomuruoka, sekä kotikutoiset, itseoppineet luomuruuasta saarnaavat terveysgurut ja Luonnollisesti -osastolla jälki on sitten, luonnollisesti, sen mukaista:

 Viikonlopun I love me -messujen ohjelmaa: "Homeopatia, nykyajan lääketiede" ja sielurummutusta

 

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään viikonloppuna I love me -messut.

Terveyteen, kauneuteen ja tyyliin keskittyvässä tapahtumassa voi muun muassa poiketa kauneushoidoissa, seurata muotinäytöksiä, tutustua terveellisiin elämäntapoihin sekä tehdä kello-, koru-, meikki- ja vaatelöytöjä.

Mutta on I love me -messuilla muutakin.

Uuden Luonnollisesti -messualueen sisältämä ohjelma saattaa jopa hieman yllättää. Seminaaritila 103:ssa järjestetään esimerkiksi perjantaina kello 12 seuraava luento:

Homeopatia, nykyajan lääketiede.

Homeopaatti, kirjailija ja tutkija Jeremy Sherr. Englanninkielisen luennon tarjoaa Suomen Homeopaatit Ry.

Miksi teillä on ohjelmistossa luento, jonka otsikossa väitetään homeopatian olevan nykyajan lääketiede, tiedottaja Riikka Luomanpää?

"Meidän uusi Luonnollisesti-tapahtuma pyrkii tarjoamaan kuluttajille erilaisia vaihtoehtoja, joiden perusteella he voivat itse tehdä päätöksiä, mitä he haluavat ja mikä heitä kiinnostaa. Me ei messukeskuksena oteta kantaa näihin vaihtoehtoihin eikä tehdä rajanvetoja."

Nykyaikaisen lääketieteen mukaan homeopatian vaikutus perustuu lumevaikutukseen, eli se ei toimi.

"Me ei oteta kantaa siihen. Kuluttaja on nykypäivänä tiedostava ja haluaa erilaisia vaihtoehtoja ja itse ottaa myöskin selvää asioita. Meidän tehtävä on tarjota heille mahdollisimman laajasti ja kattavasti erilaisia vaihtoehtoja. Tarjoamme homeopatian rinnalla perinteistä lääketiedettä myös. Kaikki vaihtoehdot ovat kyllä esillä."

Kyse ei ole kantaaottamisesta vaan todenkertomisesta. On tieteellinen fakta, että homeopatia ei toimi. Tuleeko tämä asia esille luennon yhteydessä, jotta ihmisiä ei johdettaisi harhaan?

"Kyllä tässä luennossa kerrotaan, että sen tarjoaa Suomen Homeopaatit ry. He puhuvat omasta asiastaan, niin kuin kaikki puhuvat omalla näkökulmallaan."

Onko teillä mitään kriteerejä sen suhteen, ketkä saavat pitää luennon?

"Messubisnes on meidän bisnes. Me myydään osastoja ja yritetään saada esille mahdollisimman laaja ja kattava otos siitä, mitä on tällä hetkellä tarjolla. Yrityksillä, jotka pääsevät messuille mukaan, on mahdollisuus tuottaa ohjelmaa tapahtumaan. Me ei oteta kantaa niin, että sinä pääset ja sinä et. Me ei oteta kantaa siihen, onko jokin oikeaa vai väärää."

"Toki poikkeuksiakin on, meidänkin täytyy mennä lakien mukaan esimerkiksi tupakkaan, alkoholiin ja lääkkeisiin liittyvissä asioissa."

Onko siis mahdollista, että teillä on ensi vuonna luento esimerkiksi kivien parantavasta vaikutuksesta?

"Riippuu ihan siitä, millaisia näytteilleasettajia meillä on."

--

Luonnollisesti-messualueen muita tärppejä viikonlopulle ovat muun muassa:

Lauantai klo 1113

Kansainvälisen bestsellerin E² yhdeksän energiatestiä jotka todistavat, että ajatuksesi luovat todellisuutesi kirjoittanut yhdysvaltalainen Pam Grout pitää esityksen aiheesta: "Energy, the quantum field and how you can use both to make your life extraordinary".

Sunnuntai klo 1113

Uuden kultaisen ajan ilottelu.

Jumalattarien Luomisshopin, Tuula Jaatisen, Äiti Sekhmetin ja Isä Ptahin kanavan työpajassa "voi tulla kokemaan maalaamalla, laulamalla, äänityöllä ja rummutuksilla esiin nousevia sielun ja hengen energioitaan."

Sunnuntai klo 15

Tapping Solution - naputtelemalla eroon stressistä.

Luennoitsijana FM, auralukija ja henkisen kasvun ohjaaja Leena Siitonen.


Olipas suuri yllätys, että luomuun keskittyvä messuosasto on tupattu täyteen erilaista humpuukia.

Lisäksi pikkulinnut kertoivat, että juuri jokin aika sitten olleet Hengen ja Tiedon messut olivat pitäneet sisällään myös hyvin paljon luomun hokemista, aina kun jossain vilahti jokin elintarvike.

Mitenkähän nämä asiat eivät yllättäneet minua ollenkaan?

 

 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hehehehe :D repesin, loistavaa journalismia! :D